Fantastisch gerenoveerd herenhuis

Loft4C

De ontwerpstijl van Loft4C laat zich ook wel omschrijven als puur met een twist. Eigenaren van dit bureau zijn bedreven in het ontwerpen en realiseren van hoogwaardige interieurs met een heldere uitstraling en een bijzondere touch. Met het ontwerp van dit klassieke interieur, passend bij het herenhuis uit 1900, laten zij zien wat ze in huis hebben. Het resultaat is zo verrassend als verbluffend en vormt een prachtig voorbeeld van de veelzijdigheid van het bureau.


Interieur

Herenhuis, Loft4C, nieuwbouw, the art of living

Alle leveranciers van de hal

Natuursteen

Tuytelaers

Plinten

Orac Decor

Wandverlichting

Authentage

Schilderwerken

Brosens Interieurs

Gordijnen

Brosens Interieurs

Deurbeslag

Dauby nv

Klassiek interieur

De buitenkant van het herenhuis is niet alleen indrukwekkend, het interieur doet hier zeker niet aan onder. De bewoners vonden het dan ook belangrijk dat verhaal zowel binnen als buiten klopt. Daarom werd er bij aanvang van dit project al nagedacht over het interieur van de woning. Met het uitgangspunt dat een omgeving eerst en vooral het thuis van de bewoners moet worden gingen ze hier bij Loft4C mee aan de slag. Wat zich uitte in een fijne samenwerking waardoor alles perfect uitgedacht kon worden.

Het interieur kenmerkt zich door een klassieke uitstraling met veel symmetrie, die direct bij binnenkomst al zichtbaar is. Aan weerszijde van de entree bevinden zich twee evenredige kamers; het thuiskantoor en de salon. Beide zijn met enorm veel smaak en details aangekleed. Om een mooie eenheid te creëren hebben alle wanden, inclusief het plafond dezelfde kleur en hebben ook de gordijnen dezelfde kleurtinten. De eetkamer is het hart van het huis en grenst aan de grote leefkeuken. Deze ruimte laat zien hoever Loft4C gaat in de uitwerking, men wilde geen confessies doen bij het kiezen van een vloer omdat zij ervan overtuigd waren dat deze steensoort het beste resultaat zou geven. En dat is gebleken.


Slaapsuites

Herenhuis, Loft4C, nieuwbouw, the art of living

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Houten vloer

Nobel Flooring

Deurbeslag

Maison Vervloet

Riante bovenverdieping

Via het statige trappenhuis zijn de bovenetages te bereiken, waar ook gekozen is voor een symmetrische opbouw. Op de eerste etage bevinden zich de slaapsuites. Waaronder een fantastische mainsuite met twee dressings. Het koninklijke gevoel heerst hier op en top, zelfs de en-suite badkamer is volledig in deze sfeer ondergedompeld. Ook gasten ervaren een ultiem gevoel van luxe door de twee royale slaapsuites met eigen badkamer. Als gast waan je je in een hotel. Op de tweede verdieping bevindt zich de enterainmentroom, volledig voorzien van een grote biljarttafel, sportruimte en een volwaardig appartement. In geval dat de bewoners later zorg nodig zouden hebben.


Verbouwing

Herenhuis, Loft4C, nieuwbouw, the art of living

Alle leveranciers van de verbouwing

Houten vloer

Nobel Flooring

Biljarttafel

Verhoeven Biljarts

Schilderwerken

Texture Painting

Binnendeuren

Intens Interieur & Smeedwerk

Microtopping

Texture Painting

Bijzondere verbouwing

Wat het meest opvalt als je door de royale etages heen beweegt is de hoeveelheid ambacht er aan de pas is gekomen om dit interieur te realiseren. Dit gevoel van allure wordt alleen maar versterkt doordat alle elementen in het interieur naadloos in op elkaar aansluiten en tiptop zijn afgewerkt. Toch is het geheel niet overdadig maar erg stijlvol geworden. Men kan aan de buitenkant van dit herenhuis dan ook niet zien dat het pand pas net opgeleverd is. De imposante uitstraling en klassieke kenmerken, lijkt het of het om een origineel bouwwerk gaat. Maar niets is minder waar, op de authentieke voorgevel na is alles vernieuwd.

Editor: Media team

Datum: 01-02-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten geschreven voor magazine nr. 4 2021

Fotografie: Jaro van Meerten