4x Exterieur met rieten dak

Daken bekleden met riet is een werkvorm die al meerdere jaren wordt uitgeoefend. Vroeger was dit een goedkope manier, maar tegenwoordig zie je dat vaak juist de luxere huizen voorzien zijn van een rieten dak. Dit omdat dit de uitstraling van de woning nog meer versterkt. Er zijn natuurlijk verschillende manieren om riet toe te passen op dak. En daarom hebben wij verschillende projecten verzameld waaruit je inspiratie op kunt doen voor je eigen woning. Dus ben je van plan een woning te bouwen, of wil je bij je huidige woning iets helemaal anders. Kijk dan hier of een rieten dak iets voor jouw woning is!

________________________________________

Nr. 1

Rieten dak, Daken, Inspiratie, Exterieur

Eric Kant contemporary design ontwierp deze jaren ‘70 villa met rieten dak. Deze zorgt ervoor dat de villa een romantisch uiterlijk krijgt. Doordat de villa gelegen is aan een bosrand, wordt er een natuurlijke sfeer gecreëerd. De aansluiting op de omliggende omgeving is dan ook perfect. Daarnaast is de overloop van woning naar de natuur zo gering mogelijk gemaakt. De houten gevelbekleding komt door het rieten dak nog tot zijn recht en geeft ook weer dat natuurlijke effect.

 

________________________________________

Nr. 2

Rieten dak, Daken, Inspiratie, Exterieur

Deze woning is ontworpen door Luc de Beier +Architecten. De architect koos bij deze woning voor een moderne uitstraling. De witte muren zijn in een mooie balans met het rieten dak. Bij de bouw van deze woning is er rekening gehouden met verschillende perspectieven en op basis daarvan komt het rieten dak ook erg mooi uit. Het dak in combinatie met de witte buitenmuren geeft een luxueuze uitstraling aan de woning.

 

________________________________________

Nr. 3

Rieten dak, Daken, Inspiratie, Exterieur

Deze villa is het lust voor het oog. Dit komt doordat architect Hans Christian Demyttenaere een duidelijk gevoel heeft voor details. Zo koos hij naast het zwartgebrande hout van de gevelbekleding voor een prachtig rieten dak. En door deze combinatie laat hij zien dat hij oog heeft voor perfectie. Het rieten dak valt als een warme deken over deze prachtige moderne woning heen. Het resultaat: een enorm uitnodigende uitstraling aan de buitenkant!

 

________________________________________

Nr. 4

Rieten dak, Daken, Inspiratie, Exterieur

Deze woning, ontworpen door Bart Francois, is volledig gebouwd in Engelse stijl. Deze stijl wordt extra versterkt door de materiaalkeuze van de architect. De kap van deze woning is namelijk voorzien van verschillende materialen. Het ene gedeelte is bekleed met leien dakpannen en het andere gedeelte is voorzien van een rieten dak gerealiseerd door Rieten Daken Lambrecht.

Zo zie je dus dat je een rieten dak kan toepassen op meerdere stijlen én je alsnog een prachtig resultaat hebt!

__

Tekst: Sabijn van Gerwen