• JASNO
  • Lange Voren 25
  • 5521 DC Eersel

Exclusieve raambekleding | JASNO

Vlakbij de Utrechtse Heuvelrug ligt een nieuwe villawijk midden in het bos. De villa’s hebben de uitstraling van de neoclassicistische bouwkunst aan het eind van de negentiende eeuw. De inspiratie hiervoor kreeg architect Goran Zivkovic van een stationsgebouwtje in de buurt dat dateert uit dezelfde tijd. We nemen een kijkje bij één van de huizen die gereed zijn. Deze prachtige villa is helemaal af en de afwerking ervan is van de beste kwaliteit. JASNO – expert op het gebied van raambekleding – heeft daaraan een grote bijdrage geleverd.

Zichtlijnen, evenwicht en symmetrie

De bovenkant van de villa is wit gekeimd, passend bij deze bouwstijl. De twee witte horizontale speklagen daaronder vormen de overgang tussen wit en rode steen. De woning wordt volledig omzoomd door het bos. In het midden van de tuin wordt een lange smalle vijver ontsloten door één van de iconisch poorten van de Groningse beeldhouwer Herman Bartelds. Twee zwarte designpergola’s achter in de tuin accentueren het vergezicht naar het bos en zorgen voor evenwicht.

Open verbinding

Eenmaal door de stalen deur kom je terecht in een ruimte met drie functies die door de open verbinding toch een eenheid vormen. De ruime keuken is op maat gemaakt door Martin van Essen en heeft een groot kookeiland met een natuurstenen werkblad. In de tegenoverliggende keukenwand is state-of-the-art keukenapparatuur vakkundig verwerkt. Stijlvol zijn de lampen van Wave, die niet alleen zorgen voor een sfeervolle verlichting, maar tevens dienstdoen als keukenventilatie.

Witte shutters

De keuken heeft raambekleding gekregen van JASNO. Het wit van het eiland komt terug in de kleurkeuze voor de shutters. Omdat de kozijnen ook wit zijn, vallen de shutters subtiel weg in het kozijn. Geen contrasten of onderbrekingen; één smooth geheel. Het voordeel van de shutters is dat ze op iedere raampartij passen: op een badkamerraam, dakraam, hoekig of rond raam of bijvoorbeeld een draai-kiepraam. De kwaliteit is bij JASNO zo hoog, dat je drie jaar lang garantie krijgt op de shutters. De shutters zijn eigenlijk het hoofdproduct van hun collecties raambekleding; hier zijn ze mee begonnen en het blijft ook waar ze bekend om staan.

Tekst: Marlou Peters-Overkamp
Fotografie: Jaro van Meerten

____

Shutters, Raamdecoratie, Interieur, Luxueus, Exclusief

____

Meer projecten bekijken van JASNO?