• Corvelyn NV
  • Brugstraat 200
  • 9880 Aalter

Exclusieve plankenvloeren | Corvelyn

Het familiebedrijf Corvelyn is al jarenlang toonaangevend op het gebied van exclusieve parket- en plankenvloeren in zowel nieuw als oud hout: eiken, pitch-pine, olm, populier, teak en exotische houtsoorten. Corvelyn beschikt momenteel over de grootste voorraad antiek hout in gans Europa. Al dit hout wordt in de eigen ovens gedroogd, waardoor het later de perfecte stabiliteit krijgt. Na verzagen, schaven, schuren of borstelen worden deze exclusieve vloeren degelijk verpakt en gestockeerd in de verwarmde opslagruimte. 

Vergrijsde plankenvloeren

Zowel het gelijkvloers als het verdiep werden door Corvelyn voorzien van een mooie selectie eiken plankenvloeren in een uniforme breedte van 22 cm. Deze eiken meerlaagse plankenvloer werd geplaatst op vloerverwarming. Alle planken zijn voorzien van een strak u-voegje die de breedte van de planken mooi accentueert. De vergrijsde uitvoering van plankenvloeren, eiken wanden en balken zorgt voor een authentiek gevoel. Dit past perfect bij de witte muren en de zwarte raamprofielen.

Research en ervaring

De producten om plankenvloeren te vergrijzen werden door Corvelyn zelf ontwikkelt na jarenlange research en ervaring. Door de vergrijzing wordt verhinderd dat de plankenvloer vergeelt door het UV-licht. Door het regelmatige onderhoud met speciale zeep ziet deze plankenvloer er steeds mooier uit, zelfs na intensief gebruik in deze landelijke omgeving.

Specialiteit

De vergrijzing van eik is een echte specialiteit van Corvelyn. Door de planken na de plaatsing te vergrijzen, wordt verhinderd dat de plankenvloer vergeelt ten gevolge van het UV-licht. Door het regelmatige onderhoud met een vegetale zeep wordt de vloer er met de jaren nog mooier op. Zelfs balkenplafonds, trappen en meubels kunnen door Corvelyn mee vergrijsd worden om alle eik in de woning van dezelfde tint te voorzien en en op die manier rust te scheppen. Het Oost-Vlaamse bedrijf is dé referentie voor elke architect, interieurontwerper en bouwheer met een passie voor hout…

 

Tekst: Corvelyn
Fotografie: German Bourgeat

___

Meer projecten bekijken van Corvelyn?