Kroonluchter, De Haagsche Kunsthandel, the art of living

  • Haagsche Kunsthandel
  • Nachtegaalspad 2
  • 3651 LM Woerdense Verlaat
  • Contact:
  • Tel.: +31 (0)172 409484
  • E-mail: info@haagschekunsthandel.nl

Exclusieve kroonluchter | Haagsche Kunsthandel

In de showrooms van Steylaerts worden de mogelijkheden van parket en natuursteen getoond. Die komen optimaal tot hun recht in een omgeving die klasse uitstraalt en is ingericht met authentieke objecten, van kappersstoelen die echt dienst hebben gedaan tot 19e-eeuwse in leer gebonden boeken. De klassieke kristallen kroonluchters van Groenesteyn Crystal Lighting vervolledigen het plaatje. Wat vijf jaar geleden begon als experiment in één showroom wordt nu in alle vestigingen van het familiebedrijf toegepast. Erg vernieuwend op dit gebied zijn de zwarte plafonds, waardoor de kroonluchter nóg beter tot zijn recht komt.

Comfort en luxe

Steylaerts is een familiebedrijf dat zich heeft ontpopt tot één van de grootste specialisten in badkamerrenovatie. In tien dagen is elke oude badkamer gesloopt, opnieuw ingericht en betegeld. Steylaerts staat bekend om zijn gestructureerde en vakkundige aanpak, maar ook om zijn brede productaanbod. Een zichtbare ontwikkeling is dat de consument steeds méér geld uit aan zijn badkamer en hij zoekt daarbij niet alleen comfort, maar ook luxe. De badkamer is niet langer een zuiver functionele plek, maar mag ook gezien worden en moet prettig zijn om te verblijven. Bij Steylaerts heeft zich dat vertaald in meer aandacht voor de vormgeving en aankleding van de showroom.

Maria Theresa

De authentieke elementen geven duidelijk karakter aan de showroom. Ook het parket komt onder het licht van de kroonluchters tot leven, alsof je over de vloer van een Venetiaans palazzo loopt. Als er moderne spots aan het plafond zouden hangen, werd dit effect tenietgedaan. Daarom werd gekozen voor kroonluchters, gemaakt van kristal en vervaardigd volgens een ontwerp uit de tijd van de Oostenrijkse keizerin Maria Theresa.

Kroonluchter, De Haagsche Kunsthandel, the art of living

Maatwerk

Het zusterbedrijf van Steylaerts is Azuleo in Antwerpen. Een ganse vleugel van deze toonzaal werd ingericht als een authentiek Antwerps herenhuis en daar vonden ze de luchters erg goed tot hun recht komen. Daarna hebben ze dit concept ook toegepast in alle showrooms van Steylaerts, die in Wijnegem, Temse en Lier. De kroonluchters hebben diverse pluspunten. Ze passen zowel in een strak modern als in een meer klassiek interieur en ze kunnen ze op maat maken. Groenesteyn Crystal Lighting is niet alleen importeur, maar ook een ambachtelijk bedrijf dat enerzijds kunststukken maakt en anderzijds lampen bewerkt.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Jeroen Kuypers geschreven voor magazine nr.3 2020
Fotografie: Jaro van Meerten

____
Wil je meer zien van De Haagsche Kunsthandel?