Slider_BoxxisArchitecten2
Slider_BoxxisArchitecten5
Slider_BoxxisArchitecten3
Slider_BoxxisArchitecten1
Slider_BoxxisArchitecten4
previous arrow
next arrow

Exclusieve high-end villabouw | Boxxis Architecten 

Op het Kempense platteland nam een moderne villa de plaats in van een vervallen hoeve. Ze is niet alleen binnen ruim voorzien van daglicht en een aangenaam klimaat, maar buiten ook nog van een zwembad en een poolhouse met sauna en fitnessruimte. Er is gezorgd voor een optimaal comfort voor lichaam en geest in deze woning, waarin plaats is voor samenzijn, ontspannen, sporten, maar ook werken. En waar zowel de openbare weg als de buren op een zodanige afstand zijn dat gordijnen en luiken volstrekt overbodig lijken. Boxxis Architecten, specialisten op het gebied van exclusieve high-end villabouw, hebben hun stempel op deze villa mogen drukken.

Keukenappartuur: Miele Belgium. Keukenblad: Cosentino. Kokendwaterkraan: Quooker België. Keuken & maatwerk kasten: De Schutter Keukens.

Villabouw, Boxxis Architecten, the art of living

Interieurarchitect: BOXXS i. Verlichtingsplan en levering verlichting: Lumenista.

Piano: Piano’s Maene.

Villabouw, Boxxis Architecten, the art of living

Haardombouw: De Schutter Keukens. E-Installatie & Domotica: Interfix Domotics BV. Open haard: Euro Domus. Haard (merk): DRU Verwarming BV.

Designmeubelen: Cockaert Interior Design. Maatwerkkasten: De Schutter Keukens.

 

Tabula rasa

Een droomwoning is geen compromiswoning. Gewoonlijk worden van een oud huis in ieder geval enkele muren behouden, maar in dit geval werd er gekozen voor tabula rasa, zodat er ook volledige vrijheid was. De villa strekt zich in de breedte uit over het ruime perceel en is aan alle kanten open. Metershoge glaspartijen bieden een schitterend uitzicht op grasvelden, struiken en hoge bomen in de verte en geven de bewoners het gevoel verbonden te zijn met de omgeving. Er zijn geen verdiepingen. Alle woondelen bevinden zich op het gelijkvloers, met uitzondering van de technische ruimte, een opslagruimte en een

fitnessruimte, die zich in de kelder bevinden. Deze villabouw laat zien dat toekomstgericht bouwen geen beperking hoeft te zijn.

Badkamermeubel: De Schutter Keukens. Installatie van de badkamer en verwarming: 4-technics.

Villabouw, Boxxis Architecten, the art of living

Gordijnen op maat: Intrento Raamdecoratie.

Villabouw, Boxxis Architecten, the art of living

Lamellendaken, structurele zonwering en Linarte gevelbekleding: RENSON. Lamellendaken: Meeussen Montage.

Villabouw, Boxxis Architecten, the art of living

Sauna: KLAFS Nederland. Wellness (sauna, infrarood cabine en spa): Hanolux.

Tuinaanleg: Haro Tuinaannemingen. Tuinarchitect: Mondelaers-Claus. Zwembad: Willy Naessens Swimming Pools.

Villabouw, Boxxis Architecten, the art of living

Engeneering en plaatsing aluminium schuiframen en kozijnen: FMP+. Realisatie binnen- en buitentegels: Brukomtegel. Gevelstenen: MBI. Tuinmeubelen: Hartman.

 

Modern en toch warm

Uit dit villabouwproject is een woning ontstaan die veel warmte uitstraalt. Modern kan soms ontaarden in leegte en kilte, maar dat is hier niet gebeurd. Dat warme effect is mede bereikt door te kiezen voor kleuren en materialen die natuurlijk overkomen, bijvoorbeeld een toplaag van natuursteen over het beton en door de stalen kolommen een aanschijn van hout te geven. Het is ook een woning die privacy biedt. Langs de voorkant is naast de inkom een werkruimte gecreëerd waar de eigenaar zijn bureau heeft ingericht. Het is een dubbel bureau, zodat er enkele dagen per week iemand aan kan plaatsnemen voor de boekhouding.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Jeroen Kuypers geschreven voor magazine nr.3 202
Fotografie: Jaro van Meerten

_____
Wil je meer projecten zien van Boxxis Architecten?