uitgelicht_exclusiefwonen_IcoonArchitecten2
uitgelicht_exclusiefwonen_IcoonArchitecten1
uitgelicht_exclusiefwonen_IcoonArchitecten4
uitgelicht_exclusiefwonen_IcoonArchitecten3
previous arrow
next arrow

Exclusief wonen | icoon.be architecten

Hoe krijgt men vanuit een woning het volle zicht op de groene omgeving, zonder dat buren en passanten ook de volle inkijk hebben? Bij deze villa in de Antwerpse rand zorgde de architect enerzijds voor een vijfentwintig meter lange tuinwand die afschermt voor de buren, en anderzijds voor een centrale vide die op de verdieping helemaal werd opengewerkt. Het zijn maar twee van de unieke aspecten van icoon.be architecten voor een zeer geslaagde moderne villa met veel karakter; een garantie voor exclusief wonen!

Betonnen trap: Vema Beton.

exclusief wonen, Icoon Architecten, the art of living

Gordijnen & zithoek (merk Casina): Hoens Interieur. Aluminium kozijnen: Reynaers. Schilder & behangwerken: Vermeulen Jonas Schilder. Tafel & stoelen (living): Pilat & Pilat.

exclusief wonen, Icoon Architecten, the art of living

Architect: icoon.be architecten. Aluminium kozijnen: Reynaers. Keukens & maatwerkkasten: Van Gils Keukens. Domotica, E-Installatie & beveiliging: Best Electronics. Lichtplan + verlichting: Wattt professioneel lichtadvies

Tafel, stoelen en lamp: Pot Interieur

 

Imposante architectuur

De woning bevindt zich bijna aan het eind van een lange laan en in een bocht. Die bocht veroorzaakt een merkwaardige kromming in het perceel, waarvan architect Frederik de Smet dankbaar gebruik maakte om de voorgevel van de verdieping dieper te positioneren en zo de inkom overdekt te krijgen. Wie vanaf de straat de villa bekijkt, ziet in feite twee delen: een glazen leefruimte op het gelijkvloers en een dicht blok daarboven. De woning

staat bovendien in de volle breedte van het perceel, niet in de diepte, wat ze nog imposanter maakt. De architectuur is herkenbaar die van deze tijd, maar toch heeft de woning een heel eigen signatuur waardoor het hier echt exclusief wonen is.
exclusief wonen, Icoon Architecten, the art of living

W-Installatie: Ventico. Gietvloer: ArtFloors. Maatwerk lavabomeubel: Van Gils Keukens. Pleisterwerken: Steven van Giel.

exclusief wonen, Icoon Architecten, the art of living

Lichtkoepels: Skylux. Glas in douche: Pglas.

Bouwbedrijf: Algemene Bouwwerken Puyenbroeck. Stukadoor exterieur & isolatie: Bezettingswerken Guy van den Broeck. Toegangspoort: Ultrax.

exclusief wonen, Icoon Architecten, the art of living

Tuinontwerp & tuinaanleg: Tom de Ranter.

Terrasverwarming: HEATSTRIP. Parketvloer (binnen/buiten): Laco Projectflooring & Finishing. Glazen balustrade: Pglas.

 

Naadloos naar buiten door

Het verlangen in harmonie met de groene omgeving te leven was de hoofdreden om dit perceel te kopen. Daarom ook werd er aan de architect gevraagd een overdekt schaduwterras aan de zijkant te voorzien, direct naast de keuken, en om door gebruikmaking van gepolierd beton de overgang tussen interieur en exterieur zo vloeiend mogelijk te maken. Ook in details werd dit benadrukt. Zo zijn de raamkaders zowel in de vloer als in het plafond verzonken en loopt het plafond naadloos naar buiten door. Tegelijk heeft Frederik de Smet het natuurlijke karakter over heel de lijn onderstreept door de tuinwand in een natuursteenachtig keramisch materiaal uit te laten voeren. Deze gigantische wand laat zien dat dat de grens is opgezocht van exclusief wonen!

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Jeroen Kuypers geschreven voor magazine nr.3 2020
Fotografie: Jaro van Meerten

____
Wil je meer projecten zien van Icoon.be?