Maatwerk interieur | Niels Maier

Exclusief maatwerk interieur | Niels Maier

In Belgisch Zuid-Limburg ontdekte The Art of Living een huis uit duizenden. Grandioos en -overdonderend. Je komt wel haast superlatieven tekort om de pracht en praal en maakfinesses van deze droomvilla te beschrijven. Een stijlicoon dat inspireert en tegelijk een intens gevoel van vrijheid en ontspanning oproept. Het exclusieve maatwerk interieur is mogelijk gemaakt door interieurontwerper Niels Maier met zijn kenmerkende, kunstzinnige creaties.

Vloeren: JoV. Interieurdesign & meubels (o.a. minotti): Marres Interieurs. Domoticasysteem: TELETASK. Lichte parketvloeren: Dennebos Flooring. Interieurarchitect: Niels Maier/Interior Design.

Gashaard: Dalemans – Interieur, haarden en kachels. Verlichting: Modular.

Maatwerk interieur, Niels Maier, the art of living

Audio & video: MT Sound & Vision.

 

Interieur met details

Voor mensen aan de bonuszijde van het leven staat een ‘home’ voor een fantastische plek om samen te zijn en in je hoofd zo vrij mogelijk te denken. Een nieuwe woning, maar in toenemende mate ook het renoveren van een bestaande woning, is vaak de kroon op het verwezenlijken van een levensdroom. Interieurontwerper Niels Maier die voor het interieur werkelijk elk detail intekende, en goeddeels ook zelf ontwierp, van de sensationeel mooie wastafels tot het wijnflessenrek in de bar – is er cum laude in geslaagd.

Maatwerk interieur, Niels Maier, the art of living

Keukenapparatuur: Gaggenau. Kokendwaterkraan: Quooker Belgium. Maatwerkinterieur: Leunissen Interieurbouw BV.

Bad: Not Only White. Deurbeslag: FORMANI. Kozijnloze binnendeuren: Xinnix Door Systems. Badkamerkranen: VOLA. Natuursteen: Grillo Natuursteen B.V.

Maatwerk interieur, Niels Maier, the art of living

Gietvloeren en wanden: Bovitec. Raamdecoratie: Merode Interieurs & Decoratie. Schilderwerken: Richard Bartels Schilderwerken.

 

Hoge standaard

Ook de Nederlands-Limburgse bewoners verhelen niet dat ze zich koning te rijk voelen. De sympathieke levenspartners zijn wat de Amerikaanse psycholoog Barry Schwartz ‘maximizers’ noemt. Ambitieus met een hoge standaard. Succesvol in beroep. Mensen die ook privé kieskeurig op zoek gaan naar het allerbeste. Het heeft geleid tot een woest aantrekkelijk high-end-villa met een exclusief maatwerk interieur. Waarbij villa eigenlijk een understatement is voor de eyecatcher residentie, op een perceel van 4500m2, midden in het bos en in een oude villawijk.

Maatwerk interieur, Niels Maier, the art of living

Betonnen tegels buiten: Schellevis Beton.

Maatwerk interieur, Niels Maier, the art of living

Parasols: Umbrosa. Terrasheaters: HEATSTRIP.

 

Glas in stalen profielen

Het eindresultaat is fenomenaal. Eigentijds supermodern en dynamisch, maar ook warm, intiem en comfortabel. De toverwoorden, die de Nederlandse en Belgische beau monde tot opwinding en ontroering brengen, zijn in deze premium villa dan ook beslist geen luchtbubbels. De openheid en grootsheid van de ruimtes in de state-of-the-art- villa is ronduit imponerend. Alom een verfijnde combinatie van glas in unieke stalen profielen en een zee van licht. De sfeer van de woning omarmt je op het moment dat je over de drempel van de voordeur stapt. Het huis voelt als een behaaglijke kasjmier trui.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Ton Reijnaerts, geschreven voor magazine nr.4 2020
Fotografie: Jurrit van der Waal

_____
Wil je meer projecten zien van Niels Maier?