in-lite outdoor lighting, buitenverlichting, villa tuin, exclusief lichtplan

  • in-lite design
  • Stephensonweg 18
  • 4207 HB Gorinchem

Exclusief lichtplan: loungen in avondcharme | in-lite

Bij het ontwerpen van een lichtplan zijn eigenlijk drie elementen van belang: contrast, kleur en afstand. Het mooiste effect ontstaat door het contrast tussen licht en donker. Vaak is een lichtplan er dan ook op gericht om hier en daar wat uit te lichten. De kleur is van belang voor de sfeer: wil je helder en fris of gedempt en romantisch? De afstand tussen lichtbronnen bepaalt hoeveel licht gegeven wordt. Voor professionele hulp bij het maken van al deze keuzes kan je volledig vertrouwen op het team van in-lite: de professional in tuinverlichting met jarenlange ervaring in de exclusieve woonbranche.

in-lite outdoor lighting, buitenverlichting, villa tuin, exclusief lichtplan

Locatie St. Maxime

In 2018 heeft in-lite LAB in samenwerking met Quilex Lighting deze bijzondere buitenruimte verlicht. Met een schitterend uitzicht over de Golf van Saint-Tropez en de veel mediterrane beplanting is dit een schitterende en rustgevende plek om te zijn. Dit gevoel moest in de avond net zo zijn. In het lichtplan stond het verlichten van het groen en de zit- en loungedelen centraal. De oude olijfbomen in de voortuin, de beplanting voor en achter het huis en het eetgedeelte inclusief de buitenkeuken zijn dan ook sfeervol verlicht. Er is gebruik gemaakt van armaturen die amper zichtbaar zijn zoals spots en opbouwlampen. Op deze manier is de verlichting overdag niet zichtbaar en ontstaat iedere avond weer een geweldig mysterieus effect.  

in-lite outdoor lighting, buitenverlichting, villa tuin, exclusief lichtplan

in-lite LAB

Binnen in-lite lab willen ze inspireren en vernieuwen. Ze willen laten zien dat geen project onmogelijk is met de verlichting van in-lite en dat zowel de grootste als de kleinste tuin in de avond op z’n allermooist is. De samenwerking met QUILEX lighting is een zeer vruchtbare geweest, want dit bedrijf heeft de kwaliteit van in-lite verlichting volledig ondersteund met hun specialisatie in het lichtplan, de aanleg en het onderhoud van buitenverlichtingsprojecten in Zuid-Frankrijk. Inmiddels hebben ze samen projecten gerealiseerd in SainteMaxime, Saint-Tropez, Cannes en Monaco.  

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: in-lite

___

___

Meer projecten bekijken van in-lite design?