Excentrieke woning met fantastische gevel

Petersen Tegl

In London staat dit fantastische, unieke huis. Het is een woning met een bijzondere vorm, één die je niet zo vaak tegenkomt. Om dit excentrieke huis een nog meer kracht bij te zetten werd kozen voor een vrij plat dak, dat schuin omlaag loopt, grote ramen en een bijzondere baksteen die qua kleur volledig past bij de rest van het ontwerp. Al deze elementen samen zorgen voor een prachtige woonbeleving, die velen zouden willen ontdekken. Het interieur is al net zo spraakmakend en sluit volledig aan bij het exterieur en de gevel. Dat komt door de bakstenen, van Petersen Tegl, zij zijn verantwoordelijk voor het totaalconcept.  

Gevel, Petersen Tegl, bakstenen, woning, The Art of Living

Kleine lagenmaat 

De volledige gevel van deze woning werd bekleed met dezelfde baksteen sortering. Door Petersen Tegl ook wel de K43 genoemd. Het is een steen met een vrij kleine lagenmaat, maar is horizontaal gezien wel erg lang. Hierdoor komen de stenen erg dicht op elkaar te liggen en creëren zij samen een bijzonder lijnenspel. De roodachtige kleur van de stenen past erg goed bij de kleur van de kozijnen en het donkere dak. De woning krijgt hierdoor een imposante uitstraling.  

 

Baksteen look 

De bakstenen werden niet alleen in de gevel van de woning toegepast, maar ze werden ook gebruikt om muren van het interieur mee op te bouwen. De volledige achterwand van de keuken en een muur in de living kregen een fantastische baksteen look. Er werd bewust voor gekozen de muren niet te stuken of te schilderen, zodat de bakstenen hun pracht konden behouden. Hierdoor krijgt het interieur een ietwat industriële uitstraling, die volledig past bij het exterieur.  

Meer over Petersen Tegl 

Petersen Tegl produceert baksteen- en tegelproducten die wereldwijd gebruikt worden. Wie de samenwerking met dit bedrijf aangaat kan rekenen op vakmanschap en krijgt de ruimte om met ideeën te komen. Er is erg veel mogelijk en daarom is er altijd wel een baksteentoepassing te creëren, die past bij het project waar je mee bezig bent.  

Editor: Media team

Datum: 15-04-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Joe Willis