witte keuken, culimaat, keukens

  • Culimaat High End Kitchens
  • De Enst 7
  • 5258 BM Berlicum

Excentrieke witte keuken | Culimaat

Van Egmond, architecten realiseerde met deze villa de perfecte overgang tussen de buurtbebouwing en het weidse landschap. Het spel van hoeken en knikken in de kappen sluit naadloos aan op de omgeving en zorgt voor veel toetreding van daglicht. De woning is opgetrokken uit stoere en robuuste, bewezen materialen, waardoor een interessant spanningsveld is ontstaan tussen riet, hout en baksteen. Het gebruik van deze natuurlijke materialen maakt deze woning echt een lust voor het oog. Binnen gaat deze lijn van stijl en klasse vloeiend door in specifiek een excentrieke witte keuken van ongekend niveau, gerealiseerd door Culimaat.

De keuken als leefruimte

Culimaat is dé specialist als het aankomt op high end kitchens. Twan en Davy Swanenberg, de directie van het Berlicumse bedrijf, geloven in de mogelijkheden van materialen. Alles is mogelijk en niets is onmogelijk. Dat is de visie die de twee broers nastreven. Daarom experimenteert het team vaak met materialen zoals hout, staal, titanium, koper, marmer, leer, carbon en glas. Ook Solid Surface, een volgens vele onmogelijk materiaal, hebben de heren naar hun hand gezet. Dit keukenbedrijf ontwerpt geen keukens, maar speciale ruimtes in de woning waar materialen, licht en vorm samensmelten tot uiterst unieke leefruimtes waar ook nog gekookt kan worden. Deze waanzinnige witte keuken is daar een mooi voorbeeld van.

Eiland van Corian

Rechts van de entree bevindt zich op de eerste laag de witte keuken met uitzicht op de tuin en het verwarmde zwembad. De keuken heeft een aantal bijzondere elementen, zoals de doorlopende open haard en de vide. Achter het kookeiland is een op maat gemaakte eikenhouten kastenwand met onder meer een vaatwasser en koelkast. Het door Culimaat en Bob Manders samen ontwikkelde eiland is gemaakt van Corian en verlijmd zodat er nagenoeg geen naden te zien zijn. Het zitgedeelte en de kopse kant van het eiland loopt in de schuinte mee van het huis. Door rust in de ruimte te creëren zijn de kastenwanden voorzien van draai en schuifdeuren. Naast de tuindeuren is plaats gemaakt voor een ruime wijnklimaatkast.

Tekst: Marlou Peters-Overkamp
Fotografie: Jaro van Meerten

____

moderne keuken, culimaat, witte keuken, modern interieur, the art of living,

____

Meer projecten bekijken van Culimaat High End Kitchens?