Beurs Eigen Huis

  • Beurs Eigen Huis
  • Jaarbeursplein
  • 3521 AL Utrecht

Duurzaamheid boven luxe | Beurs Eigen Huis 

Wij Nederlanders zijn nog niet zo slecht bezig. In deze tijd kunnen we natuurlijk niet meer om duurzaam wonen en bouwen heen. En daar staan wij als inwoners van dit kleine landje helemaal achter. We maken de verstandige keuze duurzaamheid boven luxe te kiezen, dit blijkt uit een onderzoek dat Beurs Eigen Huis onlangs heeft uitgevoerd. Van 21t/m 23 september vindt Beurs Eigen Huis plaats in Jaarbeurs Utrecht. Met 200 experts onder één dak ben je hier aan het juiste adres wanneer je (ver)bouwplannen hebt.

Leuke tips en bom vol inspiratie voor je toekomstige droomhuis vind je nergens anders beter dan in de nieuwste editie van magazine The Art Of Living Magazine dat kosteloos verkrijgbaar is bij onze stand! Kom je ook langs?

Beurs Eigen Huis

De meest invloedrijke beurs op het gebied van (ver)bouwen is Beurs Eigen Huis. Zij hebben een onderzoek uitgevoerd, Onderzoek naar het ideale droomhuis van Nederlanders. Onder 500 respondenten die geïnteresseerd zijn in alle elementen die aanbod komen bij het bouwen van een droomhuis. Uit deze 500 respondenten is 44,5% man en 55,5% vrouw in de leeftijd van 30 t/m 80 jaar. En wat blijkt? Wij kiezen duurzaamheid boven luxe!

Bouwen, verbouwen of verhuizen?

Een vraag in het onderzoek was, wat mensen zouden doen bij het winnen van een groot geldbedrag; zelf een droomhuis bouwen, een bestaand huis kopen of hun eigen huis verbouwen? 51% koos voor het kopen van een kavel, 17% zegt te verhuizen naar een droomhuis en 14% zou gaan verbouwen. Meer dan de helft kiest dus voor het kopen van eigen grond.

Beurs Eigen Huis

Duurzaamheid boven luxe

Het antwoord op deze vraag was verrassend. Als we de keuze hebben tussen een droomhuis met duurzame energie of een zwembad in de tuin kiest ruim 80% voor het duurzaam wonen. Dit is goed nieuws! Echter, het antwoord op de volgende vraag, of we liever een bad in de badkamer willen of een open haard, kiest 60% voor de open haard. Deze keuze is immers niet zo duurzaam maar dan vinden we sfeer dat ons interieur uitstraalt toch van groot belang.

BEH

De meest gedroomde locatie

Een ander punt dat we heel belangrijk vinden is de locatie van onze huizen. Uit het onderzoek is gebleken dat een droomhuis vaker (72%) in de buurt staat van vrienden en familie dan bijvoorbeeld bij ons werk. De spits die we dan elke ochtend en avond moeten trotseren nemen we dan blijkbaar toch voor lief. Wat wel opvallend was, dat ondanks we graag bij vrienden en familie in de buurt willen wonen, was de meest gedroomde locatie toch een vrijstaand huis met privacy (70%) en veel buitenruimte in plaats van een huis in een fijne buurt of wijk.

Een leuk weetje

Wie zouden we uitkiezen als onze favoriete buurman of vrouw? Het liefst zouden we willen wonen naast deze top 3 buurvrouwen: Chantal Janzen (20%), Willeke Alberti (12%) En Linda de Mol (11,5%). En voor de buurmannen geldt dit voor: Epke Zonderland (18%), Edwin Evers (15%) en Marco Borsato (12%).

 

Tekst: Celine Jacobs
Fotografie: Beurs Eigen Huis

___

INFO & TICKETS

 

Beurs eigen huis

 

Tickets bestellen? Magazine The Art of Living geeft nu een beperkt aantal tickets gratis weg! Ben er snel bij en contact ons snel! 
Neem contact op via webredactie@theartofliving.eu

Meer informatie over beurs Eigen Huis kun je vinden via www.realiseerjedroomhuis.nl
Beurs Eigen Huis, 21 t/m 23 september, Jaarbeurs Utrecht. Open van 10.00 tot 17.00 uur.