Moderne bungalow | Luypaert interieur, the art of living

Etherische moderne bungalow met nieuwbouw | Luypaert Interieur

In de Pyfferoenstraat te Bissegem valt de luchtige, etherisch moderne bungalow meteen op tussen de landelijke fermettes. De oorspronkelijke woning dateert van 1971 en onlangs zagen de eigenaars kans om op het aanpalende perceel de woonst uit te breiden met een nieuwbouw. De stijl van de buitenarchitectuur werd naadloos doorgetrokken en ademt evenzeer die sfeer van de seventies, waarin het oorspronkelijke huis werd gebouwd. Indeling en organisatie werd door Francis Luypaert volledig bedacht. Vooral de voorgevel vroeg speciale aandacht, door ruwbouwarchitecte Iris Dewitte.

Los meubilair: PR-Living. Carpet: LF Michèle Lievens. Interieurarchitect en maatwerk meubiliar: Luypaert Interieur.

 

Oud en nieuw combineren

De eigenaars hebben hun eigen knowhow kunnen combineren met accenten uit de jaren zeventig. De luchtige, etherische stijl, met opvallende eye-catchers en geometrische vormen, gecombineerd met het hedendaagse. De inrichting van het oude deel werd volledig opgefrist en aangepast aan de nieuwbouw. Zo is de Aqua Sensa-vloer helemaal doorgetrokken van oud naar nieuw, de tuin verdubbeld in oppervlakte. Met het nieuwe deel erbij, krijgt het geheel een U-vorm.

Moderne bungalow | Luypaert interieur, the art of living

Indeling van de moderne bungalow

Deze bungalow is opgevat als een grote kijkdoos, met grote raampartijen, waardoor een open ruimtelijk gevoel ontstaat. Toch biedt de woning veel privacy door middel van talloze schuifdeuren, die voor een duidelijke compartimentering zorgen. De woondelen van de moderne bungalow bevinden zich op het gelijkvloers, waardoor zij er in de toekomst een kangoeroewoning van kunnen maken. In het verlengde komen we in een soort polyvalente ruimte. Ze geeft alleszins bewegingsvrijheid en het licht is in overvloed. De tweede voordeur geeft toegang tot de zeer ruime garage, de vestiaire en het toilet. Hoog afgewerkte kasten vormen de wand naar de master bedroom.

Badkamerkranen: Paffoni by BSC.

Interieurarchitect: Luypaert Interieur.

 

Masterbedroom met ensuite

Een klein terras oogt als een soort kids-cave en dient voor ontmoeting met vrienden outdoor. Voor een klein beetje privacy is er een muur in breuksteen geplaatst aan de muur van de slaapkamer. De masterbedroom beschikt als ensuite over een ruime open inloopdouche. Achter een volgende schuifdeur verschuilt zich dan de zitkamer van de ouders. Een stilteplek, goed voor vredigheid en zielenrust. De breuksteen, die inkijk tegen gaat in de slaapkamer, wordt hier consequent hernomen. Die buitenruimte voorziet in een jacuzzi, een outdoor-bar en een terras met ruimte voor een outdoor keuken. Leuk is dat men de 70 jaar oude appelboom behouden heeft. Wie zorgzaam omgaat met de natuur, gaat ook zorgzaam om met elkaar.

Moderne bungalow | Luypaert interieur, the art of living

Aannemer/ruwbouw: Vanderougstraete Gino en Kurt.

Moderne bungalow | Luypaert interieur, the art of living

Architect: Architect Dewitte. Aannemer/ruwbouw: Vanderougstraete Gino en Kurt.

 

Witte, strakke keuken

Deze moderne bungalow straalt veel warmte en kalmte uit. In het oude gedeelte wordt voorzien van toilet, vestiaire en zitkamer. Door een comfortabel salon kunnen ze er optimaal genieten. Een schuifdeur brengt ons in de keuken, waar de Aqua Sensa-beschermlaag van de vloer is doorgetrokken op het keukenblad. Dit soort cementstuc is bijzonder kras- en stootvast, waterbestendig en uitstekend in onderhoud. De inox zorgt voor de detailafwerking, net zoals de gelakte toon-op-toon-raamgrepen. Om de open ruimte te bewaren zijn er geen hoge kasten, dus gaat de koelkast naar de berging. Noteer dezelfde strakheid in de bar. Bar en blad zijn van dezelfde structuur voorzien. De kern is een fermacell gipsvezelplaat op een metalen structuur. Zo blijft alles stabiel. De zwartmetalen zitkrukjes zorgen voor contrast.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Jempi Welkenhuyzen, geschreven voor magazine nr.3 2021
Fotografie: Hanne Joosen

____
Wil je meer zien van Luypaert Interieur?