Energiezuinige villa met persoonlijkheid | CH Architecten

Een woning met een vleugje Roberto Cavalli en Eric Kuster

Het kunstenaarsdorp Sint-Martens-Latem is een prachtige plaats om te genieten van de rust en de natuur. Voor de bewoners was de keuze dan ook snel gemaakt om hier hun eigen droomwoning te bouwen, inclusief alle comfort. De jaren ’30 woning die op deze plaats was gebouwd had een grondige renovatie nodig. De bewoners besloten om samen met architecte Nathalie Cruysweegs van CH-Architecten uit Drongen een geheel nieuwe woning te ontwerpen. Het doel werd een villa met persoonlijkheid.

Nathalie van CH-Architecten ambieert om samen met de bouwheer te bouwen aan een energiebewust ontwerp en dat is ook terug te zien in deze woning. Zo is er bijvoorbeeld een warmtepomp aanwezig. Deze is weggewerkt in de technische ruimte, waar ook de boiler staat en waar de techniek voor de geluidsisolatie samenkomt. Verder een goede isolatie, hoge ramen, screens, een overstek die de felle zonnestralen tegenhoudt en een lage temperatuur vloer- en wandverwarming. De vloerverwarming geeft in de winter een aangename warmte af en kan in de zomer omgezet worden tot airconditioning.

Zoveel mogelijk comfort

De bewoners wilden een energiezuinige woning met het best mogelijk comfort. Natalie is met haar ontwerp hierin zeer geslaagd. “Ik zocht een jonge architect die open staat voor alles, met eigen verfrissende ideeën, iemand die kennis heeft van nieuwe technieken. Nathalie is zo iemand. Ze is zeer creatief”, vertelt de bewoner.


“Ik zocht een jonge architect die open staat voor alles, met eigen verfrissende ideeën”


Persoonlijk aspect
Het uitgangspunt voor de villa is het persoonlijk aspect van de bewoners. CH-Architecten sluit hierbij perfect aan en ontwerpt op maat van de klant. De zwarte lambrisering werd bijvoorbeeld geheel op maat gemaakt. Bijzonder aspect is dat er geen deur is tussen de hal en de keuken. Je werpt direct een blik op de prachtige zwarte keuken met designlampen van Piet Boon. De keuken en de living zijn gescheiden door een groot mooi kookeiland waarbij het fornuis is weggewerkt achter gesloten kastdeuren.

Vleugje Roberto Cavalli & Eric Kuster
Dat de bewoners een goot fan zijn van Roberto Cavalli is wel duidelijk bij binnenkomst. In elke ruimte is zijn werk te bewonderen. Het behang in de hal, de tegels in de badkamer en zelfs het servies. Het zwarte behang en parket worden fraai gecombineerd met de goude oorfauteuils. Ook Eric Kuster’ meubelcollectie is goed vertegenwoordigd: het bed, de tafel, de bank, de twee oorfauteuils, de lampen en de sidetable.


“Nathalie heeft de balans gevonden tussen dat wat ik wilde en de architectuur, niet iedere architect kan dat”


 

Een walk in closet om bij weg te dromen
Op de bovenverdieping bevinden zich een kantoor en logeerkamer met inloopdouche en een toilet. De zwevende trap naar de eerste verdieping is een eyecatcher. Een andere eyecatcher is de glazen wandkast met designschoenen. De droom van elke vrouw is de walk in closet met sfeerverlichting, accessoires, veel spiegels en items van Roberto Cavalli. Deze walk in closet wil je toch gewoon hebben!

Villa met persoonlijkheid van de bewoners
De woning heeft nu de stijl gekregen van de bewoners. “Nathalie heeft de balans gevonden tussen dat wat ik wilde en de architectuur. Niet iedere architect kan dat”, vertelt de bewoner. Nathalie vult haar aan: “Dankzij de hoge plafonds heb je niet het effect dat de ruimte op je afkomt. De spiegels die overal hangen, vergroten de ruimtes. Dat was een specifieke wens van Zara. De pivotdeuren zorgen ervoor dat de ruimtes in elkaar overlopen wanneer ze open staan.”

 

Tekst: Jill Thijssen
Fotografie: Jaro van Meerten

 

___

 Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: 

 


Web editor: Juultje Peels     |

Datum: 31 | okt | 2015


Tags: , , , , , , , , , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!