Energie besparen met een gashaard

Daniëls Openhaarden

Daniëls Openhaarden is een expert op het gebied van designhaarden. Vakmanschap en maatwerk staan bij hen hoog in het vaandel en dat heeft al talloze keren geresulteerd in de realisatie van adembenemende projecten. Daniëls Openhaarden probeert keer op keer in te spelen op emotie. Dit doen ze door het vuur centraal te stellen, maar door ook goed te luisteren naar de wensen van de klant. Geen project is te complex en het bedrijf heeft altijd wel een passende oplossing te bieden. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan een gashaard. Deze haard kent talloze voordelen en is ontzettend duurzaam.  

Haard, Openhaard, Daniëls Openhaarden, The Art Of Living

Een gesloten haard  

De gesloten gashaarden van nu zijn, zoals al is benoemd, erg duurzaam en efficiënt. Dit komt doordat Daniëls Openhaarden gebruik maakt van moderne en innovatieve verbrandingstechnieken. Hierdoor is het rendement van een gesloten haard erg hoog. Zo hoog dat het rendement tweeëntachtig procent is tegenover ongeveer tien procent bij een open haard. Dit betekent dat een gesloten gashaard goed gebruikt kan worden in combinatie met een warmtepomp.  

Gashaard met warmtepomp 

Door het hoge rendement van een gesloten gashaard wordt iedere ruimte, waarin er één geplaatst wordt snel opgewarmd. Bewoners kunnen zo vlug genieten van een heerlijke comfort warmte. Dit houdt in dat het opstoken van een traag reagerende warmtepomp, die ook verantwoordelijk is voor de temperatuur in een woning, niet nodig is. Hierdoor kan de hoofdverwarming lager ingesteld worden.    

Haard, Openhaard, Daniëls Openhaarden, The Art Of Living

Naar behoeften verwarmen 

Energiekosten kunnen ook bespaard worden door verblijfsruimtes alleen naar behoefte te verwarmen met een gashaard. Breng je bijvoorbeeld veel tijd door in de woonkamer, maar niet in de slaapkamer? Dan kun je de haard gebruiken om enkel de woonkamer te verwarmen en de slaapkamer te laten voor wat het is. Hoeveel vermogen de haard nodig heeft, hangt af van het doel en de oppervlakte van de ruimte.  

Editor: Media Team RRO

Datum: 02-10-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie Art Of Living