Hedin automotive, Mercedes, auto, the art of living

  • Hedin Automotive NV
  • Industriepark-Noord 2
  • 9100 Sint-Niklaas

Elektrisch rijden in stijl | Hedin Automotive

Het elektrisch rijden zit ontegensprekelijk in de lift. Om het brede publiek op een kwalitatieve manier in te wijden in de wondere wereld van het elektrisch rijden, opent Hedin Automotive in Gent haar tijdelijk Mercedes-EQ Experience Center. EQ staat bij Mercedes-Benz niet alleen voor Elektrische Intelligentie maar ook voor de hele beleving errond. Hedin Automotive wil met dit Experience Center dan ook keihard inzetten op deze beleving.

Het grote publiek

Hedin Automotive heeft maar liefst 15 vestigingen en is daarmee de grootste Mercedes-Benz dealergroep in België. Daar komt vanaf dinsdag 16 maart 2021 tijdelijk eentje bij: het gloednieuwe Mercedes-EQ Experience Center in hartje Gent. Bij Hedin Automotive is de opening van dit aparte Mercedes-EQ Experience Center een welbewuste keuze. “De markt van het elektrisch rijden is echt opengebroken”, aldus Denzel De Geyter, EQ-brand manager van Hedin Automotive. “2020 is echt een kanteljaar geweest. Maar toch merken we dat er bij het grote publiek nog veel vragen en onduidelijkheden bestaan rond de switch van hun vertrouwde benzine of diesel naar een elektrische variant. Omdat we constateerden dat niet iedereen zomaar een showroom durfde binnenstappen om zich te informeren, willen we met dit Mercedes-EQ Experience Center echt erg laagdrempelig te werk gaan. Iedereen (dus niet alleen de Mercedes-Benz liefhebber) die interesse heeft in elektrisch rijden wordt er dan ook warm ontvangen.”

Hedin automotive, Mercedes, auto, the art of living

Waarom een bezoekje waard?

Mercedes-EQ experts nemen er niet alleen uitgebreid de tijd om in te gaan op alle prangende vragen met betrekking tot rijbereik en opladen, maar ook individuele vragen komen aan bod. Verder kunnen alle functionaliteiten van de elektrische modellen er uitvoering gedemonstreerd en uitgeprobeerd worden. Wie écht wil proeven van het elektrisch rijden, kan er ook terecht voor een vrijblijvende testrit. In dit Mercedes-EQ Experience Center is met andere woorden alles mogelijk, behalve het plaatsen van een bestelling. Er werd namelijk bewust gekozen om de beleving te laten primeren.

Hedin automotive, Mercedes, auto, the art of living

De nieuwe EQA in primeur.

Naast de EQC, de gekende Mercedes-SUV die al iets langer op de markt is, en de ruime EQV, kan je in het Experience Center ook proefrijden met de nagelnieuwe EQA, de jongste EQ-telg. De marktintroductie van dit model valt niet toevallig samen met de opening van het Mercedes-EQ Experience Center. Deze compacte SUV bundelt dynamiek, sportiviteit en luxe in een elegant jasje en is ongetwijfeld een eyecatcher in zijn segment.

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Hedin Automotive

____

____

Meer projecten van Hedin Automotive bekijken?