schuifpui, solarlux, the art of living

  • SOLARLUX Nederland BV
  • Marie Curiestraat 2
  • 7442 DP  Nijverdal

Elegante schuifpui voor ultieme luxe | Solarlux 

Een monumentale stadsvilla in het groene Houten werd verruild voor een karakteristiek herenhuis uit 1931 in Amsterdamse schoolstijl. De bewoners wilden graag een tuin en een woonkeuken en deze parel ligt in een fijne omgeving en bood de mogelijkheden al hun wensen te realiseren. In samenwerking met verschillende partijen met elk een eigen expertise zijn ze gekomen tot dit gewenste resultaat: een warm thuis met de ‘cosmopolitan luxury feeling’ van een vijfsterrenhotel. Vooral de keuken heeft een enorme aantrekkingskracht. De kracht die erachter ligt komt vanuit de elegante schuifpui die volop zicht geeft op de strakke stadstuin.  

schuifpui, solarlux, the art of living

Belangrijke details 

De familie heeft uitgebreid de tijd genomen om mooie, passende materialen, meubelen en accessoires te selecteren en met elkaar te combineren. Vooral de details, die uiteindelijk de sfeer en het design maken hebben veel aandacht gekregen. De bewoonster heeft een brede interesse in verschillende elementen die voor een bepaalde uitstraling zorgen en een voorliefde voor unieke objecten. Ze hebben het land doorkruist om bij geselecteerde partijen de mooiste elementen te ontdekken. ‘Luchtigheid’, ‘ruimtelijkheid’ en ‘functioneel in gebruik’ zijn termen die de leidraad vormden bij de beslissingen. Door het hele huis heen vind je ruime, maatwerkkasten die veel opbergmogelijkheden bieden. Doordat praktische voorwerpen uit het zicht kunnen worden geplaatst ontstaat ruimte voor persoonlijke accenten. 

Hart van het gezin

Deze keuken, in hoogglans taupe met een extra volumineus arabescato marmeren werkblad op het vrijstaande kookeiland, is als voor een professionele kok ingericht. Naast esthetiek zijn de praktische indeling en de professionele apparatuur leidend geweest in het samenstellen van dit ontwerp. Deze open ruimte vormt het hart van het gezin. Om dat gevoel extra kracht bij te zetten, is gekozen voor een schuifpui van Solarlux. De ultrasmalle profielen zorgen ervoor dat niks wordt weggenomen van het uitzicht. Ook krijg je hiermee instant een strakke uitstraling die perfect past bij het exclusieve interieur.

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Jurrit van der Waal

___

___

Meer projecten van Solarlux bekijken?