Eigentijdse villa | Schellen Architecten
Eigentijdse villa | Schellen Architecten
Eigentijdse villa | Schellen Architecten
previous arrow
next arrow
Slider

 

Villa’s in eigentijdse stijl | Schellen Architecten

De zon staat altijd recht op de woning

Een zongeoriënteerde woning in een Vlaams dorp dat bekend staat om zijn groene omgeving. Het is een droom die Schellen Architecten waar wist te maken. “Ik hou altijd rekening met de oriëntatie. Het huis groeit vanuit de omgeving”, aldus architect Reginald Schellen.

Bij deze woning was met name de oriëntatie op de zon van belang. De zon staat recht op de woning. Dit geeft aan de binnenzijde een licht en warm effect. Warm in figuurlijke zin, want dankzij het dakoverstek en het zonwerend glas blijft het binnenklimaat altijd onder controle. Er is een warmtepomp toegepast die verwarmt in de winter en koelt in de zomer. De haard van Sierschouwen De Backer zorgt voor een extra behaaglijk gevoel.

Het voorportaal heeft een extra poort, voor de nodige privacy.

Eigentijdse villa | Schellen Architecten

Het schrijnwerk aan de buitenzijde is gerealiseerd door Boven Yvo.

Zon en privacy

“Als we de woning direct aan de straat hadden geplaatst, hadden de bewoners geen zonnige tuin gehad. Daarom hebben we het huis verder naar achteren op het perceel geplaatst. De garage ligt aan de voorzijde en een witte muur zorgt voor voldoende privacy. Bezoekers komen binnen via een voorportaal en een diepe gang vanwaar ze het huis al zien liggen”, vertelt de architect. Pivoterende glazen deuren geven naadloos toegang tot het woongedeelte. De keuken, eet- en zitkamer liggen op één lijn met een prachtig uitzicht op de tuin. Het woongedeelte staat haaks op de entree.

Maatwerk keuken
In de moderne, witte korian keuken met barkrukken van Cockaert design zijn de bewoners vaak te vinden. Daarnaast ligt de meer klassieke eetkamer die geschikt is voor diners met gasten. Interieurarchitecte Linda Coaert van Schellen Architecten hielp de bewoners met het bepalen van de inrichting en tekende de keuken in. Samen zochten ze onder meer de spotjes, de tegels en het sanitair uit.

Keuken, modern, witte korian, barkrukken, Cockaert design, WoodYou, schrijnwerk, eigentijdse villa, Schellen Architecten

Het binnenschrijnwerk en de keuken werden verzorgd door Wood You.

Grappig detail: de lampen bestaan uit flesjes met echt drinken erin.

Eetkamer, houten tafel, houten vloer, Grobo Parket, eigentijdse villa, Schellen Architecten


“De keuken, eet- en zitkamer liggen op één lijn met een prachtig uitzicht op de tuin”


Het alarm en de koppeling van de domotica werden verzorgd door JM security.

Woonkamer, haard, De Backer haarden, zithoek, living, bank, houten vloer, Grobo Parket, eigentijdse villa, Schellen Architecten

Naast de behaaglijke open haard, afkomstig van Sierschouwen De Backer, wordt het binnenklimaat geregeld door een warmtepomp van Lauryssen.

Via een ruime, lichte gang kom je in het woongedeelte

Spelen met glas
Aan de achterzijde van de woning, achter de keuken en eetkamer, ligt een multifunctionele ruimte die vooral door de kinderen gebruikt wordt. De schuifdeuren kunnen aan beide zijden dicht, waardoor ze ongestoord kunnen spelen of tv kijken. Dankzij een melkglazen plafond dat doorloopt tot in de keuken komt er voldoende licht binnen. LED-verlichting van Whitaeckx geeft het geheel nog een extra dimensie.

Ook in de slaapkamer heeft de architect gespeeld met glas. De ruimte wordt gescheiden met de en suite badkamer door een wand van getint glas. Het toilet en de (bad)kamers van de kinderen bevinden zich op dezelfde verdieping. In de hoofdbadkamer bevindt zich een Sanigo stoomdouche met blauwe mozaïektegels. “Deze is helemaal geïsoleerd en ingekapseld, zodat er niets kan lekken en de ruimte snel opwarmt.”

De trap is discreet geplaatst tussen de keuken en de eetkamer.

trap, bovenverdieping, melkglas, doorzichtig, transparant, licht, ruimtelijk, eigentijdse villa, Schellen Architecten

De architect werkte veel met glas en goed doordachte details.


“Dankzij een melkglazen plafond dat doorloopt tot in de keuken komt er voldoende licht binnen”


Badkamer, slaapkamer, glazen wand, vrijstaand bad, wastafel, sanitair, houten vloer, eigentijdse villa, Schellen Architecten

Sanigo, stoomdouche, mozaiek, blauw, tegeltjes, badkamer, wellness, eigentijdse villa, Schellen Architecten

Domotica
In een moderne woning als dit is de juiste domotica natuurlijk onontbeerlijk. De camera, beveiliging, verlichting en temperatuur: alles is te bedienen via iPads. De elektricien heeft de hardware geplaatst en Reginald heeft zelf de Loxone apparatuur geconfigureerd.

Goed doordacht idee
In de berging, naast de netjes weggewerkte wasapparaten en kasten, is de technische ruimte gesitueerd. Dit is de ingang die de bewoners meestal gebruiken wanneer ze thuiskomen. Via de garage komen ze in de berging en vervolgens in de keuken. De plafondhoge deuren zijn echter zo gemaakt, dat ze lijken te horen bij de keukenkastjes. Vanuit de keuken heb je geen idee dat er achter die panelen nog een wereld aan ruimte bestaat. Opnieuw een goed doordacht idee van Schellen Architecten, uitgevoerd met hulp van Peter Van Dyck Bouwwerken.

 

Meer projecten van Schellen Architecten bekijken? 

 

Tekst: Desiree Pennings
Fotografie: Jaro van Meerten


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!