Eigentijdse charme in een statig pand

Britt van Namen

In dit bijzonder fraaie pand, midden in Brussel gelegen, leek de tijd lang stil te hebben gestaan. Met haar ontwerp wist interieurarchitect Britt Van Namen een eigentijdse charme in het huis te brengen en tegelijkertijd het rijke historische karakter te bewaren. Het resultaat: een authentieke parel in een verfrissend jasje. De woning is gelegen op een schitterende locatie midden in de stad. Vanuit de vele grote ramen laat je je blik gaan over de chique lanen die het centrum van Brussel rijk is.

“Van origine had het appartement kleine kamers en een gedateerde inrichting,” licht Britt toe. “We hebben alle muren uit het huis gehaald en vervolgens het interieur opnieuw opgebouwd. Daarbij hebben de ruimtes onderling meer connectie gekregen en is de relatie met de sfeervolle buitenruimte versterkt.”


Woonkamer

Pand, verbouwing, Britt van Namen

Authentiek karakter met frisse elementen

Om het authentieke karakter te bewaren werden de hoge plafonds met ornamenten in ere hersteld. Ook kreeg de woning een nieuwe parketvloer met visgraatmotief, die een herinterpretatie vormt van de originele vloer. De grandeur van weleer is gecombineerd met frisse elementen voor een moderne inslag, waardoor een prachtig samenspel tussen heden en verleden is ontstaan. Van de kleine ruimtes werd een grote lichte leefruimte gemaakt, die baadt in het natuurlijk licht. Daarbij werkte de interieurarchitect met sobere kleuren en rijke doch ingetogen materialen. Zo vullen de kalkverf op de wanden en grove structuur van de stof elkaar prachtig aan. De bronskleurige verlichting maakt het geheel af.


Keuken

Pand, verbouwing, Britt van Namen

Alle leveranciers van de Keuken

Aannemer

Pico Interieur

Een afsluitbaar thuiskantoor

De leefruimte staat in verbinding met een afsluitbare bureauruimte die bereikbaar is via luxe ingewerkte schuifdeuren. “Een thuiskantoor was een absolute must voor de opdrachtgever,” aldus Britt. “Als de deur openstaat, is er een fijne verbinding tussen het bureau en de leefruimte. Met een gesloten deur kun je je ook echt even afsluiten van het werk- of privéleven.” Het fior-di-boscomarmer is de aandachtstrekker in het U-vormige bureau, aangevuld met walnootfineer met een uitgesproken tekening. De bronzen details in de boekenkast en klassieke borstelstreken op de wanden creëren een zachte en warme uitstraling.


Badkamer

Pand, verbouwing, Britt van Namen

Alle leveranciers van de badkamer

Kranen

Paffoni

Gevoel voor eenheid

Tussen de slaapkamer en badkamer zorgt een smeedijzeren deur met kathedraalglas voor privacy. De eenheid en rustige sfeer in de badkamer worden gecreëerd door de microtopping en het grijze marmer. De boog in de deur naar de douche voegt een klassieke knipoog toe aan het geheel.

Editor: Media team

Datum: 05-01-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten

Fotografie: Cafeine