Eigentijds woongenot met een vrijstaand bad

Novalis O.

In het sfeervolle centrum van een historische stad, prijkt dit unieke appartement. In het prachtige geheel zijn heden en verleden op perfecte wijze met elkaar versmolten. Hierdoor is een harmonische eenheid ontstaan waarin alle elementen optimaal met elkaar samenwerken, maar ook ruimte is voor bijzondere contrasten. Het resultaat: een woonsfeer waarin alles klopt en die tegelijkertijd uitdaagt en verrast. 


Architectuur

Vrijstaand bad, Novalis.O, eenheid, The Art of Living

Rust en ruimtelijkheid 

In de ruim 200 m2 zijn maatvoering, verhoudingen en materialisatie consequent doorgevoerd. Hierdoor is een gevoel van rust en ruimtelijkheid gecreëerd. Dit wordt versterkt door de keuze voor lichte kleuren in de basis en een open lay-out, waardoor alle ruimtes perfect tot hun recht komen. Daarbinnen zijn mooie spanningsvelden te ontwaren met bijzondere contrasten.  


Leefruimte

Vrijstaand bad, Novalis.O, eenheid, The Art of Living

Spannende eenheid 

In het midden van het appartement is een stijgpunt gecreëerd met lift en trappenhuis. Het donkerbruine blok eromheen matcht prachtig met de kasten en roomdivider in de keuken en vormt zo een unieke eyecatcher. De uitgekiende vormgeving van de bijzonder fraaie keuken werd eveneens in samenspraak bedacht. Het strakke, U-vormige eiland van Corian staat in schitterend contrast met de hoge, donkerkleurige kastenwand en roomdivider. De met natuursteen verfraaide nis versterkt het luxe gevoel dat deze ruimte oproept. De rust en ruimtelijkheid vertalen zich ook in de smaakvolle slaapkamer en badkamer. De ingetogen kleuren en strakke vormentaal creëren hier een weldadige sfeer, die wordt uitgediept met mooie materialen en passende verlichting. Een spannende eenheid die klopt en intrigeert.  

Editor: Media team

Datum: 31-01-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten geschreven voor HCB Apartments & Lofts 2021

Fotografie: Jurrit van der Waal