Een warm huis door isolatie

We zitten midden in de winter dus het is tijd om de kachel aan te zetten en een aangename temperatuur in huis te creëren! Maar die warmte houd je natuurlijk het liefst zo lang mogelijk vast. In een slecht geïsoleerd huis gaat in de winter veel warmte verloren. In deze blog lees je waarom isoleren zo belangrijk is en hoe je jouw woning, zowel in de zomer als winter, goed isoleert.

Waarom isoleren?

Een geïsoleerd huis houdt meer warmte vast of weert de warmte juist beter af. Hierdoor blijft de temperatuur in huis aangenaam: in de winter lekker warm, in de zomer lekker koel. Een goed geïsoleerd huis verbruikt minder gas voor het verwarmen, maar ook minder stroom om te verkoelen. Dit is niet alleen duurzaam, maar ook beter voor je portemonnee.

Welke plekken moet je dan isoleren?

Warmte ontsnapt of wordt toegelaten door de muren, het dak, de ramen en de vloer. Vloerisolatie is bijvoorbeeld een hele effectieve manier van isolatie. Het duurt even voordat je het terugverdient, maar je geniet wel direct van een aangenaam warme vloer. Daarnaast is het ook verstandig om te kiezen voor een dakisolatie, spouwmuurisolatie en om het glas en de kozijnen te isoleren. Maar hoe zit het met de kosten? Onder andere het isolatiemateriaal, het soort isolatie, de bereikbaarheid en vochtigheid in uw huis bepalen de kosten van isolatie. Daarnaast is ook de isolatie prijs afhankelijk of uw subsidie ontvangt. Dit kun je aanvragen bij de gemeente

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.