Een toegankelijk huis met een stijlvolle traplift

Dat praktische hulpmiddelen een toevoeging aan je interieur kunnen zijn, bewijst het trapliftmodel de Otolift Modul-Air. De compact vormgegeven traplift heeft de smalste enkele rail ter wereld waardoor deze er optisch bescheiden uitziet. Daarbij heeft de lift verschillende opties waarmee hij aan het interieur kan worden aangepast.

Deze trapliftfabrikant ontving eerder al de Red Dot Design Award voor het ontwerp van de Otolift One, de voorloper van de Modul-Air. De smalle enkele rail was één van de typerende eigenschappen van dit model. De jury omschreef het design als volgt: ‘Het ontwerp maakt het mogelijk om de lift in elk interieur weg te laten vallen en geeft de lift niet de standaard uitstraling van een medisch hulpmiddel.’ Het karakter om perfect aan te sluiten op het interieur, is één van de dingen die de Otolift trapliften tot de beste trapliften maakt.

Keuze uit kleuren

De traplift bestaat uit 2 onderdelen: de rail en de stoel. Beiden zijn naar eigen voorkeur aan te passen. De rail wordt standaard in het crèmewit geleverd, maar kan in alle RAL-kleuren worden gespoten. Bij een zwarte trap staat een zwarte rail bijvoorbeeld erg mooi, zo valt hij haast weg. Of kies juist voor een opvallende kleur om van de traplift een eyecatcher te maken. Ook de kleur van de bekleding kan worden aangepast aan de stijl van het huis. Otolift heeft zowel subtiele kleuropties zoals lichtgrijs, parelwit en hazelnoot als opvallende kleuren zoals nachtblauw en rood in het assortiment. Door de lift in het grotere geheel te plaatsen, maak je de beste kleurkeuze. Denk verder dan de trap, kijk ook naar de hal of de kamer waar de trap instaat.

Spelen met materialen

De stoel krijgt een mooie bekleding van textiel, kunstleer of leer. Kies een materiaal dat past bij het interieur. De textiele bekleding is stevig en comfortabel. En met een (kunst)ledere bekleding krijgt de stoel een luxe uitstraling. De bekleding heeft een lange levensduur zodat de uitstraling lang mooi blijft. Mede daardoor zien de tweedehands trapliften er net zo netjes uit als nieuwe modellen.

Uiteenlopende railopties

Om de traplift helemaal op te laten gaan in jouw interieur, zijn er verschillende opties voor de start en stop van de rail. Een parkeerbocht van 90° of 180° maakt het mogelijk de stoel naast of achter de trap te parkeren. De stoel kan dan netjes uit het zicht worden geparkeerd. In combinatie met een rail in dezelfde kleur als de trap, is de traplift haast niet te zien.