Een stenenvloer op een originele manier toepassen

Petersen Tegl

Naast dat je de producten van Petersen Tegl kunt gebruiken om muren mee op de bouwen en gevels mee te bekleden, kun je ze ook toepassen als vloer. Je kunt kiezen voor tegelproducten in huis of voor prachtige buitentegels. Met een stenenvloer kun je nog steeds alle kanten op. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen de stenen in een prachtige patroon neer te leggen, je kunt besluiten voor stenen met kleurnuances te gaan of je houdt het clean met een eenvoudige, robuuste vloer. Kortom, er is van alles mogelijk op het gebied van stenenvloeren.  

Buitentegels, Petersen Tegl, muur, bakstenen, vloer, The Art of Living

Buitentegels

De stenen en buitentegels van Petersen Tegl zijn fantastisch om tuinen mee te ontwerpen. Op de afbeelding is te zien hoe een stenen pad langs de woning loopt. Hierdoor krijgt de woning een extra dimensie en wordt het exterieur van de woning op de juiste manier benadrukt. Daarnaast verzacht een mooi stenen pad de overgang van binnen naar de tuin. Om deze overgang nog soepeler te laten verlopen zou je ervoor kunnen kiezen de vloer van binnen door te trekken naar buiten. Zodat de buitenruimte echt onderdeel wordt van het ontwerp. 

Stenenvloeren in het interieur  

Maar zoals al eerder werd benoemd zijn stenenvloeren ook erg geschikt om toe te passen in het interieur. Een stenenvloer heeft een hele andere look en feel dan dat een houten vloer bijvoorbeeld heeft. Toch is er bij iedere interieurstijl wel een passende stenenvloer te vinden. Een licht grijze vloer die bestaat uit grote tegels past perfect bij een industrieel interieur en een wat rodere vloer die bestaat uit kleine vierkante stenen draagt bij aan het landelijke gevoel van een interieur. Een stenenvloer daagt je uit om eens voor iets anders te kiezen. 

Buitentegels, Petersen Tegl, muur, bakstenen, vloer, The Art of Living

Kolumba: metselwerk en sierbestrating

De Kolumba collectie van Petersen Tegl is een serie bakstenen die te gebruiken zijn in metselwerk, maar ook als sierbestrating en buitentegels gelegd kunnen worden. Deze bakstenen worden geproduceerd volgens jaren oude handwerktradities. Hierdoor ontstaan bijzondere stenen met verschillende samenstellingen en fraaie nuances. Wederom kun je hier creatief mee zijn, op de afbeelding zie je hoe de prachtige bakstenenmuur doorloopt naar sierbestrating.  

Editor: Media team

Datum: 01-04-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Gabriele Galimberti

Fotografie: Toon Grobet

Fotografie: Anders Sune Berg