Een sfeervolle openhaard: 10 haarden die dienen ter inspiratie The Art Of Living

Er Is vrijwel niets gezelliger dan een knapperend haardvuurtje dat je niet alleen voorziet van warmte, maar ook bijdraagt aan de sfeer in de ruimte. Daarnaast zorgt een haard er ook voor dat mensen samen komen, de haard kan dan ook wel het hart van het huis genoemd worden. Heel logisch dus dat ook jij graag zo’n heerlijke kachel in huis hebt. Toch kan het lastig zijn om een haard te kiezen omdat er erg veel verschillende soorten zijn, wil je je graag laten inspireren? Dan ben je hier aan het juiste adres, want we hebben de meest spraakmakende haarden voor je op een rij gezet.  

1.Volop sfeer


Om meteen met een erg bijzondere haard te beginnen, tonen we je graag dit unieke exemplaar. In deze prachtige villa is de haard gesitueerd in de tussenwand, die de scheiding vormt tussen de woonkamer en de eetkamer. Bijzonder aan dit exemplaar is dat je de haard, door een glazenwand, van twee kanten kunt bewonderen. Waardoor beide ruimtes kunnen genieten van de beoogde sfeer.  

Levering en plaatsing haard: Hooijer Haarden & Vloeren 

2.Blinkvanger


De tweede haard die we graag met jullie willen delen lijkt in verschillende opzichten op de vorige openhaard. Ook deze haard laat je genieten van een doorkijk, waardoor twee ruimtes van de sfeer kunnen genieten. Echter is deze haard in beide ruimtes de blikvanger doordat hij in het midden geplaatst is, het mogelijk is er om heen te lopen en de rest van het interieur redelijk sober is. Kortom, je kunt er wel letterlijk, maar niet figuurlijk omheen.  

Leverancier van de haard: Oosterbosch 

3.Wegwerken


De volgende openhaard is in eerste instantie niet meteen zo’n showstopper. Dat komt doordat hij in de muur weggewerkt is en daardoor niet meteen opvalt. Maar wie beter kijkt ziet weldegelijk dat ook deze haard iets toevoegt aan het interieur. Allereerst sluit de grijze strook rondom de haard enorm goed aan bij het schitterende interieur, maar daarnaast zorgt het licht van de haard ook voor een fijne ambiance.  

Haard: Boley Exclusieve Openhaarden 

4.Gevoel van luxe


Deze openhaard sluit naadloos aan bij het elegante interieur van deze villa. Sterker nog de haard tilt het interieur naar een esthetisch hoger level. De gouden bekleding van de wand, waar de haard zich in bevindt, creëert een luxe gevoel en zorgt samen met de oranje vlammen voor een fijne sfeer. Je kan alleen maar genieten in een ruimte als deze.  

Haard: Daniëls openhaarden 

Openhaard, gashaard, The Art Of Living

5.Robuust gevoel


Wil je wat anders dan een luxe uitstraling en hou je wat meer van een knus interieur, dan past deze haard helemaal bij jou. Deze haard is een stuk kleiner dan de vorige en gaat helemaal op in de pilaar waarin hij is gesitueerd. Wat het geheel nog een stuk gezelliger en spraakmakender maakt zijn de houtblokken die in een ruimte onder de haard liggen. Dit roept een wat robuuster gevoel op en daardoor doet deze haard zeker niet onder aan iedere andere haard. 

Haard: Hooijer Haarden en Vloeren 

Openhaard, gashaard, The Art Of Living

6.Subtiel


Een ander prachtig exemplaar is deze haard die volledig weggewerkt is, in de muur. Doordat hij wat hoger geplaatst werd en langwerpig van vorm is, trekt de haard niet te veel aandacht. De haard is subtiel verwerkt, maar toch draagt hij bij aan de ambiance van de ruimte. Niet te veel poespas, maar toch heerlijk tot rust kunnen komen, deze ruimte maakt het mogelijk.  

Haard: Salamander Openhaarden 

7.Optische illusie


Zo’n authentieke haard als deze hebben we je nog niet eerder laten zien. Deze waanzinnige haard bestaat uit twee delen waarvan het bovenste gedeelte lijkt te zweven. De rest van het interieur is redelijk sober, waardoor de haard ook in dit geval weer de blikvanger is. Deze haard is dan ook het perfecte voorbeeld om te laten zien dat je verder niet veel meer nodig hebt om een heerlijke sfeer te creëren.

Haard: Metalfire

Openhaard, gashaard, The Art Of Living

8.Onderdeel van het interieur


Tussen de living en eetkamer van deze prachtige woning prijkt deze sfeervolle haard. Hij is verwerkt in het tv-meubel, zodat de openhaard meteen bijdraagt aan het interieur. De breedte van de openhaard is identiek aan de lijnen die over het tv-meubel lopen. Hierdoor wordt de haard echt onderdeel van het meubel, wat zorgt voor een prachtig geheel.  

Haard: Boley Exclusieve Openhaarden 

Openhaard, gashaard, The Art Of Living

9.Intieme sfeer


Ook dit is weer een brede haard die prachtig werd verwerkt in het tv-meubel. In deze ruimte werd een intieme sfeer gecreëerd. Het meubel zorgt ervoor dat de ruimte niet te groot oogt en heeft natuurlijke kleuren waardoor een eigentijdse en aansprekende ambiance de hoofdrol spelen. Dit in combinatie met de ingebouwde haard maakt van het meubel een blikvanger.  

Merk haard: Element4 

10.Showstopper


Als afsluiter laten we je graag nog deze imposante haard zien. In tegenstelling tot een aantal andere haarden is deze haard echt een showstopper. De glazen schoorsteen boven het open vuur is één ding, maar de unieke plaatsing van de haard, boven op het aanrecht, maakt het geheel pas echt authentiek. Je kan hier alleen maar jaloers op worden!  

Leverancier haard: Kusk Haarden & Kachels 

Editor: Media team

Datum: 25-02-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art Of Living