Een privé-oase op grote hoogte

Studio Lijnen en Partners

Waar oorspronkelijk plek was gemaakt voor drie appartementen liet de opdrachtgever de gehele bovenste verdieping indelen tot één royaal penthouse, dat uitkijkt op de nabijgelegen stad, de jachthaven en de groene omgeving. De bewoners koesterden de droom om iets neer te zetten wat echt ‘wauw’ was. Op eenieder die er komt, laat het penthouse een diepe indruk achter. Het imponeert, maar bovenal straalt het geborgenheid uit


Benedenverdieping

Omgeving, Interieurontwerp, Studio Lijnen en Partners

Alle leveranciers van de benedenverdieping

Interieur

Studio Lijnen & Partners

Elektriciteit

E.L. Systems NV

Haard

Kissen BV

Kokendwaterkraan

Quooker

Natuursteen

André Celis Natuursteen

Veel woonwensen

Het wensenprogramma van de bewoners was behoorlijk uitgebreid. Voor de interieurarchitecten Katleen Welkenhuysen en Tim Corstjens van studio lijnen & partners was dat even puzzelen, want in een penthouse heb je het te doen met de oppervlakte die je geschonken is. “We zagen het als een uitdaging om alle functies in het ontwerp te passen en spaarzaam met de ruimte om te gaan, ondanks de grootte,” vertellen ze. “De vorm van het gebouw is uniek. Veel lijnen staan haaks op elkaar en je vindt op onverwachte plekken allerlei rondingen en hoeken. Dat maakt het intrigerend. Het interieurontwerp is puur vanuit gevoel tot stand gekomen.” Niet alleen werd het maatwerkinterieur in eigen studio getekend, ook werd het in het eigen atelier vervaardigd.


Bovenverdieping

Omgeving, Interieurontwerp, Studio Lijnen en Partners

Leveranciers van de bovenverdieping

Gordijnen

De Roos Interieur

Sanitair

Erro Heating

Natuursteen

André Celis Natuursteen

Haard

Kissen BV
Omgeving, Interieurontwerp, Studio Lijnen en Partners

Warme inrichting

Via de entree kom je binnen in het leefgedeelte, waar zanderige tinten ton-sur-ton zijn toegepast en waar licht hout en elegant marmer een Oosters zengevoel opwekken. Aan de rechterzijde bevindt zich een knusse zithoek om gasten in te ontvangen en achter de haardwand is de privatieve living gesitueerd. “Heel cozy,” beschrijft Tim de beleving. “De ruimtes staan onderling in verbinding door zichtlijnen, terwijl de gebogen vensters je in verbinding brengen met de omgeving.”


Wellness

Omgeving, Interieurontwerp, Studio Lijnen en Partners

Leveranciers van de wellness

E-Installatie

E.L. Systems

Zwembad

Van Eeckhoudt

Helemaal tot rust komen

Aan je linkerzijde vind je de keuken met marmeren bar. Verderop ligt de gang, die parallel loopt aan het dakterras. Deze geeft toegang tot de masterbedroom, waarin het bed met lederen achterwand een smaakvolle blikvanger is, de en-suitebadkamer en de walk-in-closet, twee gastenkamers, een thuisbioscoop en mondt tot slot uit in een fitness en een wellness. Tim: “Om op het dakterras een zwembad te kunnen plaatsen, is zelfs de constructie van het gebouw aangepast. De bewoners hebben een druk leven en hechten veel waarde aan een plek om tot rust te komen.” Waar je ook bent, overal omhelst de geborgenheid van het zeninterieur je. Alsof je op vakantie bent en het penthouse jouw eigen privé-oase vormt. Als dat geen luxe is!

Editor: Celine Jacobs

Datum: 16-02-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Evelien de Raaff

Fotografie: Patrick Meis