Een ontspannen samenspel tussen natuur en wellness 

Alpha Industries

Wellness staat centraal bij Alpha Industries. Met een deskundig team zorgen we voor de realisatie van alle wellnessdromen. Dit privé-project illustreert hoe Alpha Wellness Sensations erin slaagt om de sfeer van het natuurlijke landschap over te brengen in een wellnesservaring. Gelegen in een van de meest welvarende gemeenten van Nederland, in een regio omgeven door weelderige landschappen, weerspiegelt deze sauna de uitstraling van de omgeving.

Historische charme van een authentiek dorp

Van oorsprong is het dorp een brink- of esdorp. Dit wil zeggen dat het een dorpsvorm is aan de rand van de zandgronden in Nederland met een typische brink, ofwel open ruimte – in het centrum. Het dorp straalt een unieke charme uit met zijn historische boerderijen die omgevormd zijn tot prachtige woningen met uitgestrekte tuinen. Zo ook dit project, waarbij Alpha Wellness Sensations een sauna mocht plaatsen in een tuin die reeds uitgerust is met een zwembad, spa, terrassen en een overkapping.

Verbinding tussen binnen en buiten

De sauna, gehuisvest in een donker houten bijgebouw met een rieten dak, vormt een naadloze aanvulling op de wellness tuin. Glazen wanden aan de voor- en zijkant van het saunahuis zorgen voor een verbinding tussen binnen en buiten. Hierdoor kan volop genoten worden van een prachtig uitzicht op de tuin, terwijl de bewoners ontspannen in de warmte van de sauna.

Sfeervolle eenheid

Binnen in de sauna is een gevoel van eenheid en rust gecreëerd door het gebruik van cederhout voor zowel de banken als het plafond en de vloer. De achterwand is versierd met ruwe zoutstenen die indirect licht verspreiden. Zo ook de strips in het plafond en de neuzen van de banken. In combinatie met de subtiele verlichting van de sterrenhemel draagt de verlichting bij aan de serene sfeer. In de zijwand zijn twee infraroodstralers discreet ingebouwd welke voor extra comfort zorgen.

Luxe voorzieningen

Om het sauna-ontwerp complete te maken, is ook een aangrenzende omkleedruimte gecreëerd. Deze is voorzien van dezelfde rustieke stijl met wit geolied ayoushout. Een subtiele toevoeging is de ingebouwde minibar welke ultiem gemak biedt. Zo kun je genieten van een verfrissend drankje na een ontspannende sauna-sessie.

Editor: Media Team RRO

Datum: 03-05-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Alpha Industries