Een meubel als woning

R2Livin

R2livin architects creëert kunst om in te leven. En dat mag je letterlijk nemen. Deze exclusieve opdracht blijkt de ploeg van Leander Kippers en Wouter Schils volledig op het lijf geschreven, aangezien hier volledig ‘outside the box’ moest worden gedacht. Hetgeen deze opdracht wat complexer maakte was de dualiteit in sfeer van de opdrachtgevers. De heer des huizes vroeg om een ‘very high-end’ hotelsfeer, terwijl mevrouw gezellig wenste thuis te komen. De loft werd onafgewerkt, lees ruwbouw-winddicht, aangekocht en er kon worden uitgegaan van een totaal interieurconcept en visie. Het initiële voorstel van het creatief ontwerpteam bleek meteen raak en dus volgde de effectieve uitvoering het gedetailleerde 3D-ontwerp tot in de kleinste details. 


Woonkamer

Out of the box, interieurontwerp, R2Livin

Alle leveranciers van de woonkamer

Meubilair

Balo Design Boutique

Beeld en Geluid

Electro Schroeyen
Out of the box, interieurontwerp, R2Livin

Openheid 

De bewoners wensten een loft op de achtste verdieping, pal in de stad, waar de bruisende drukte overgaat in complete rust. De architecten kregen alle vrijheid. Ze vertellen een duidelijk verhaal vanuit drie horizontale en twee verticale aslijnen. Die verdelen de diverse zones en functies in de loft maar bieden vooral strategische zichtlijnen doorheen de ruimte. Zo ontstaat er steeds een ruimtelijk gevoel in combinatie met privacy wanneer gewenst. Dat merk je reeds bij de inkom waar enkele plafondhoge deuren opgaan in de wand. Deze ben je voorbij vooraleer je het beseft. Maar achter de hoge deurwanden zitten bergruimte, vestiaire en toilet verborgen. De tendens wordt hier reeds gezet: hoge gedetailleerde afwerkingsgraad – denk aan bronsgouden biesjes, houtfineer en marmer – die overal in de loft terugkomt. Tijdloos sober, rijkelijk en functioneel. Overal ligt parketvloer in de karakteristieke Hongaarse punt. Strak en rustig als patroon. De gang leidt naar de woonzones, met links en rechts de slaapkamers met dressing en eigen badkamer. Alles is open, maar wanneer nodig kan men de slaapkamers afsluiten met schuifdeuren die anders verdwijnen in het interieur. Zo kan er steeds gespeeld worden met de transparantie van de loft. 


Keuken

Out of the box, interieurontwerp, R2Livin

Alle leveranciers van de keuken

Wijnklimaatkast

Eurocave

Volledig maatwerk interieurbouw

L&P
Out of the box, interieurontwerp, R2Livin

Onzichtbare kokers 

Hoe maak je van twee monumentale kokers met nutsleidingen die centraal aanwezig zijn in je loft een eyecatcher? Of hoe wordt een obstakel een functionele opportuniteit? Door er een sfeervol haardvuur te voorzien met een ruime comfortabele en huiselijke zithoek. De schouwmuur is van top tot teen geproduceerd en opgeleverd door Beets-Patteet. Deze schouwmuur is stijlvol bekleed met een headboard van echt Bentley-leder in linnenlook, dat door het stiksel een heuse blikvanger vormt. Een groot tv-scherm met een soundbar zorgt voor een ruimtelijk geluidsbeeld. Het meubel is zeer aanwezig waarbij de sokkel overloopt in de toog van de bar. Er zijn twee wijnkoelers en wegbergkasten voor glazen en servies. Eigenlijk is heel het huis een meubel, want vanuit het geïntegreerde bureau, enkele treden hoger, hou je contact met de keuken aan de overzijde. 


Eetkamer

Out of the box, interieurontwerp, R2Livin

Alle leveranciers van de eetkamer

Raambekleding

Merode Interieur

Haard (leverancier)

Macquoy Haarden

Natuursteen

Reumers Stone Creations

Praktische leefruimte 

Ook hier werd van het nadeel van een tweede schacht tot een voordeel gemaakt. Het kookgedeelte is praktisch ingericht. Alle functies, zoals koelkast, ovens, warme- en koude lades zijn mooi ingebouwd. Gekookt wordt met inductie. De afgeschermde werkbladen zijn keramisch. Boven de spoelbakken bevindt zich een ruim kruidenrek. Aansluitend aan het kookeiland is een ontbijthoek met vier krukken op gouden voet. Eten met familie, babbelen en borrelen met vrienden, hier gebeurt het. De ovale tafel is voor acht personen met een ruime zit. Let zeker op de combinatie van mondgeblazen glazen hanglampen die zorgen voor warm dromerig licht. Het dressoir in houtfineer met de weerkerende op maat ontworpen handgrepen ronden het geheel af. 


Slaapkamer

Out of the box, interieurontwerp, R2Livin

Alle leveranciers van de slaapkamer

Verbonden met woonzone 

Een mens slaapt een derde van zijn leven en elke slaap is uniek. Dat weten ze bij slaapcomfort en beddenspecialist Beets-Patteet maar al te goed. En dus hebben ze met de bewoners een slaapsysteem samengesteld en gedesignd in een uniek bed. De boxpring Vispring Diamond Majesty met de oogverblindende achterwand en aangepast plafond zorgt voor een echt wauw-gevoel in de masterbedroom. Het bed is handgemaakt met de beste natuurlijke materialen als kasjmier en het exclusieve vicunawol, en de vijf lagen pochetveren zorgen voor een ultiem slaapgenot. De alcantara achterwand in ‘Rolex’groene stoffering met geruite stiksels zorgt door de juiste lichtinval voor een royal look. Twee mooie nachtlampen verfijnen het geheel. De make-uptafel met geïntegreerde lade en spiegel zorgt voor een luxueuze functionaliteit in de kastenwand. De slaapkamer loopt naadloos over in de badkamer met ruime douche en krijgt een dubbele spiegel boven de wastafel, alles tot in de puntjes ontworpen. De Italiaanse designkranen stralen kwaliteit uit en een hele spiegelwand waarop het daglicht valt, vergroot de ruimte. Aan de andere zijde bevindt zich nog een logeerruimte met eigen badkamer. Ook hier exact dezelfde detaillering in het meubilair. Er wordt overal met spiegels en inbouwkasten gewerkt. Deze plek is dan weer verbonden met de bar en het bureaugedeelte. En zo komen we van de intieme ruimtes terug in het kloppende hart van de loft. 


Dakterras

Out of the box, interieurontwerp, R2Livin

Alle leveranciers van het dakterras

Auto podium

Claeys Houtindustries
Out of the box, interieurontwerp, R2Livin

Porsche 

Voel je een goede vibe doorheen heel deze loft, dan wordt die doorgetrokken naar het ruime dakterras. Geen overbodige luxe in de binnenstad. Ook hier is gezorgd voor een logische indeling. Bij mooi weer kun je buiten genieten van de jacuzzi of een ritje maken in de racesimulator. Neen, niet in de gelimiteerde Porsche 919 Hybrid, die in de hoek van het terras geparkeerd staat. Deze iconische racewagen past gewoon perfect in het totaalconcept van dit penthouse en is een weerspiegeling van de persoonlijke passie van de bouwheer. 

Editor: Media team

Datum: 06-05-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Jempi Welkenhuyzen

Fotografie: Nick Cannaerts