Interieur op maat, De Maatwerker, the art of living

Een interieur op maat | De Maatwerker

Deze statige villa in Het Zoute wordt momenteel gebruikt als tweede verblijf, maar met de expliciete bedoeling om er later permanent te wonen. Luc De Beir + Architecten wist hier een sprekende vormentaal neer te zetten, gekenmerkt door een beperkt materiaalgebruik: riet voor de dakbedekking, aluminium voor het schrijnwerk en een bleke, langwerpige ‘wasserstrich’ baksteen van Petersen voor de gevels. Het architectenbureau stond tevens in voor het interieurontwerp. De Maatwerker verzorgde de uitvoering en afwerking binnenin. Het resultaat is een strakke afwerking en een interieur op maat.

Parket vloeren, haarden en tegels: Emex Interior.

Interieur op maat, De Maatwerker, the art of living

Gordijnen, karpetten, blinds en jaloezieën: Vervarcke Interieur. Elektrische installaties en HVAC: ESP – Projects BVBA. Fabrikant vouwgordijnen en blinds: Decoline BVBA.

Schrijnwerker: De Maatwerker

Interieur op maat, De Maatwerker, the art of living

Haarden fabrikant: M-Design Benelux BVBA. Domotica: Duotecno. Schrijnwerker: De Maatwerker.

 

Veel lichtinval en contact met buiten

De bouwheren wensten een rustgevende, strakke en gezellige woning met veel lichtinval. De villa telt zeven slaapkamers over twee verdiepingen en is erop ingericht om veel vrienden en gasten te ontvangen. Het perceel meet 1.500 m2. Het contact met de tuin en het zwembad stond dan ook hoog op het verlanglijstje. Vanuit vrijwel elke ruimte in deze woning is er overvloedig contact met de tuin, het terras in blauwe hardsteen en het buitenzwembad. Op het gelijkvloers werd dit vooral bereikt door te werken met kamerhoge glaspartijen en door de L-vorm van de villa. Qua afwerking is de focus gelegd op een strakke afwerking en oog voor detail. Deze wens, een interieur op maat, heeft De Maatwerker laten uitkomen.

Interieur op maat, De Maatwerker, the art of living

Gordijnen, karpetten, blinds en jaloezieën: Vervarcke Interieur.

Zonneboiler, warmtepomp en buffer (vloerverwarming): Elco Belgium. Garagepoort: L-Door.

Interieur op maat, De Maatwerker, the art of living

Architect: Luc De Beir + Architecten. Hoofdaannemer: VMC Construct.Beveiliging installaties: Benoit Security.

 

Beperkt en ingetogen materiaalgebruik

Qua vorm, uitzicht en buitenafwerking moest voldaan worden aan de vrij strikte lokale bouwvoorschriften die een zekere uniformiteit nastreven in deze exclusieve wijk. Voor Luc De Beir + Architecten bleek interieurafwerkingsbedrijf De Maatwerker uit Knokke de ideale partner voor een compromisloze uitvoering van het interieur op maat op basis van hun plannen. De Maatwerker kon bij dit project al zijn vakkennis en zin voor detail aan bod laten komen. Een belangrijke wens van de bouwheren: er moest vertrokken worden vanuit een zwarte keuken. Net als bij de buitenkant van de villa werd bij het interieur gekozen voor een beperkt en ingetogen materiaalgebruik. Rust, uniformiteit en een verregaande finesse tekenen de afwerking doorheen de hele woning.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Philip Doutreligne geschreven voor magazine nr.3 2020
Fotografie: German Bourgeat

_____
Wil je meer projecten zien van De Maatwerker?