Ibiza-villa_Tom-Mahieu_Slider2
Ibiza-villa_Tom-Mahieu_Slider3
Ibiza-villa_Tom-Mahieu_Slider1
Ibiza-villa_Tom-Mahieu_Slider4
Ibiza-villa_Tom-Mahieu_Slider5
previous arrow
next arrow

Een Ibizavilla in het Pajottenland | Tom Mahieu

Haar oma’s hoeve in Herne viel jammer genoeg niet meer te restaureren, maar dat maakte het perceel – open velden en bomen tot zover je kan zien – niet minder interessant voor Catherine Pletincx en haar echtgenoot Jurgen De Baerdemaerker om er hun nieuwe gezinswoning te laten bouwen. Pletinckx, die zich met Livinn Interior Translators in bijberoep uitleeft met interieurdesign, nam architect Tom Mahieu uit Oudenaarde in de arm voor een strakke, warme Ibizavilla op een unieke locatie. 

Glazen deuren en wanden: BVBA Interieurglas. Parket- en tegelvloer: BVBA Tegelhuys.

Parket- en tegelvloer: BVBA Tegelhuys. Ontwerp keuken: Livinn. Keukenapparatuur: Miele Belgium. Keuken en kasten (uitvoering): J. Cornelis & Cie NV.

Ibiza- villa | Tom Mahieu, the art of living

Domotica: Niko België. Interieurarchitect: Livinn.

Leven in de natuur

De L-vorm van de vroegere hoeve werd behouden, maar door een te zwakke fundering moest de woning van kelder tot dak volledig opnieuw opgebouwd worden. De volledige breedte van de gevel werd behouden, maar de stalletjes achteraan op het perceel werden afgebroken om het zicht te maximaliseren. Na twee verhuizingen is dit derde project van het gezin ontworpen om er eeuwig in te blijven wonen. Na hun pensioen kan het bureau op het gelijkvloers een extra slaapkamer worden, de berging een nieuwe badkamer.

Bad: JEE-O. Badkamer – volledige realisatie: Sterck.

Ibiza- villa | Tom Mahieu, the art of living

Wandbekleding: Mortex. Klimatisatie: BVBA E-Therm. Wandbekleding: BVBA Arte Decobello. Badkamer – volledige realisatie: Sterck.

Strak, maar warm

De binnenkant van deze Ibizavilla heeft Pletincx helemaal zelf ingericht. Zo zijn met name de keuken en de badkamer het gevolg van haar eigen creativiteit. “We wilden een warme woning, vandaar dat we hebben gekozen voor parket in plaats van tegels. Dat compenseert het strakke en houdt het warme, waar tegels vaak wat koeler zijn.” Ook de ingemaakte keukenkasten in fineer heeft Pletincx zelf ontworpen en laten maken. “We hebben geprobeerd overal dezelfde materialen te behouden, zodat er rust en soberheid in de woning kwam.” Zo zijn de donkere en bronzen tinten en het marmer van de keuken ook terug te vinden in de badkamer.

Ibiza- villa | Tom Mahieu, the art of living

Tuinmeubilair en outdoor tapijten: Roolf-Living.

Architect: Tom Mahieu

Twee volwaardige woonunits

De lange gang van de verdieping loopt evenwijdig met de straat, waardoor de slaap- en badkamers volledig geborgen aan de achterzijde van de woning liggen en uitkijken op de tuin en de natuur. Het raam aan de straatkant zal nog verder afgewerkt worden met houten balkjes, om de inkijk en de westenzon zoveel mogelijk tegen te houden. Verder bestaat de verdieping uit twee aparte woonunits. Zo heeft Pletincx’ zoon een volledig eigen hoekje met bureau-zitruimte en slaapkamer, gescheiden door een halfopen wand, en een eigen badkamer.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Amaury de Meulder, geschreven voor magazine nr. 1 2021
Fotografie: Jaro van Meerten

____
Wil je meer projecten zien van Tom Mahieu?