Een heerlijke buitenruimte met lamellendak

Umbris

Stel je eens voor dat je aan het zwembad een ruimte kunt creëren waar je op ieder moment van de dag kunt genieten. Een plek waar je kunt ontspannen, uit kunt rusten of samen kunt komen met een goed gezelschap. Wanneer je wilt genieten van de eerste warme dagen, is deze plek zon overgoten, en als de zon te fel is creëer je eenvoudig schaduw. Kortom, in ieder seizoen kun je heerlijk plaats nemen onder een prachtig lamellendak van Umbris.

Unieke plek in de tuin

Voordat dit fijne lamellendak realiteit werd, ging het ontwerpteam van Umbris aan de slag om de wensen van de opdrachtgevers in vervulling te laten gaan. Zij raakte geïnspireerd door de bosrijke omgeving en tekenden aan de hand hiervan een uniek concept. Dit betekent dat de verticale lijnen van de houten achterwand naadloos overgaan in het achterliggende bos. Daarnaast werd gekozen voor een draaibare Focus haard, die zweeft in de verstevigde vaste overkapping. Om een goede schouwtrek te garanderen viel de keuze op een zwarte rvs-kachelbuis die wederom opgaat in de omgeving. Het geïntegreerde screen beschermd tegen wind en lage zonnestralen. Bovendien is het lamellendak zelf eenvoudig te open en te sluiten, waardoor de het zonlicht te reguleren is.

Meer over Umbris

Umbris wist een perfecte vertaalslag te maken tussen de eisen van de opdrachtgevers, een uitgepuurd design en de technische haalbaarheid. Ieder project is voor hen een uitdaging en deze zullen ze dan ook niet snel uit te weg gaan. Met de uitgebreide opties met betrekking tot kleuren, materialen en creatieve combinatie mogelijkheden weten zij keer op keer wensen in vervulling te laten gaan. Om je hierdoor te laten inspireren zou je het Umbrus magazine aan kunnen vragen. Maar ben je opzoek naar jouw eigen unieke overkapping met lamellendak? Plan dan een bezoek aan hun indrukwekkende conceptstore.

Editor: Media team

Datum: 19-12-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Bart Gosselin