Een dag met Basalte Home  

Basalte

Beeld je in: met één vingertik wordt het licht gedimd, begint de muziek zacht te spelen en gaan de gordijnen dicht. Je bent klaar voor een gezellige avond. Al die functies vind je samen in een intelligent en gebruiksvriendelijk systeem, Basalte Home, de toekomst van een modern thuis. 

Design en technologie

Basalte combineert design met technologie om een plek te creëren waar mensen zich echt thuis voelen. Een slimme woning zorgt voor comfort doorheen de woning, maar gaat ook naadloos op in jouw interieur en levensstijl. Het is een unieke combinatie die in het bloed zit van Basalte. Basalte ontwerpt om te inspireren. De minimalistische producten worden ontworpen met een harmonieuze, natuurlijke en hedendaagse look die naadloos past in topinterieurs. Ze werken nauw samen met architecten en interieurdesigners wereldwijd om de technologie stijlvol in ieder project te verwerken. Intussen verzamelde Basalte al meer dan 50 internationale designprijzen. Ga mee op ontdekking: een dag met Basalte.

Rise and shine

Je huis ontwaakt samen met jou. Begin de dag met een zacht toenemende lichtgloed, terwijl je gordijnen automatisch open glijden en je verlichting subtiel oplicht. Serener kan je dag niet starten. Verlaat je dag zonder enige zorg. De kinderen naar school brengen en je naar je eerste vergadering van de dag haasten? Geen tijd te verliezen! Met één subtiele vingertik op je Fibonacci-bediening activeer je de sfeer ‘weg van huis’, waarmee je alle verlichting, muziek en andere technologieën uitzet. Maak je dus geen zorgen dat boven de lichten nog branden. Zo eenvoudig kan het zijn met het juiste huisautomatiseringssysteem!

Behoud de controle

Behoud de controle, waar ter wereld je ook bent. Ontvang meldingen wanneer er een pakje wordt geleverd. Geef de bezorger mee waar hij het pakketje het best achterlaat en open je poort, waar op aarde je ook bent. Om te zien of alles in orde is, kun je in één oogopslag al je beveiligingscamera’s bekijken. Kom tot rust. Op weg naar huis na een drukke dag? Zet de temperatuur een graadje hoger, laat de gordijnen opengaan en bereid je woning helemaal voor op jouw thuiskomst.

Nog meer functionaliteiten

Een domotica systeem biedt nog meer functionaliteiten. Tijd voor wat beweging. Wanneer je de sfeer ‘buiten’ activeert, schuift de zwembadafdekking open en springen de lichten in de tuin en het zwembad aan. Alles is gereed voor een ontspannende duik. Na je trainingssessie is het tijd voor ontspanning. Ga zitten, relax en geniet. Zin in een filmavond? Zet je tv aan en dim de lichten met afstandsbediening Miro. Ga zitten, relax en geniet van de film! Goodnight. Schakel alles uit. Geniet van een leesmoment in bed en schakel daarna alles uit met de Sentido-bediening naast je bed of de Basalte Home app op je smartphone. Slaap zacht!

Designproducten

De producten van Basalte zijn zo ontworpen om het leven simpel, intuïtief en elegant te houden, zowel qua vorm als qua werking. Terug naar de essentie, voor meer comfort in de moderne woning. Alle bedieningen zijn met oog voor detail en afwerking met de hand gemaakt in België. Dankzij hun harmonieuze designtaal gaan ze naadloos op in je interieur. Basalte multiroom-audio laat je in iedere kamer genieten van muziek in studiokwaliteit. De stopcontacten voorzien je woning subtiel van stroom, zonder in het oog te springen. De Via verlichting zorgt voor een subtiele verlichting van je trappen, hallen en thuisbioscoop. Uit respect voor alle exclusieve materialen en stoffen die worden gebruikt, werkt Basalte enkel met gepassioneerde vakmensen die voldoening halen uit een perfect resultaat. Alle producten worden tot in de fijnste details ontworpen en gemaakt. Altijd met de hand, veel liefde en in België.

De naam Basalte

Basalte is een donker, fijnkorrelig vulkaangesteente. De ondergrond van het aardoppervlak bevat meer basalt dan welk ander gesteente ook, waardoor het overal ter wereld te vinden is. Basalte is vastberaden om producten te creëren naar het voorbeeld van het gesteente waaraan Basalte zijn naam ontleent: sterke domotica producten die uitblinken in duurzaamheid maar tegelijk trouw blijven aan de essentie, aan de basis. Gewoon mooi en natuurlijk aan de buitenkant, geavanceerd, sterk en meerlagig aan de binnenkant.

Editor: Media Team RRO

Datum: 12-06-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Basalte