Een cilinderslot kopen: waar moet je opletten?

Om ervoor te zorgen dat je woning optimaal beveiligd is tegen inbraak, is het van belang om een slot te kiezen dat inbrekers niet gemakkelijk open krijgen. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten sloten op de markt. Eén van de bekendste sloten, is het cilinderslot. De term cilinderslot spreekt eigenlijk al voor zich. Een cilinderslot is in feite niets meer of minder dan een slot met een cilinder. Maar waarom wordt een cilinderslot aangeraden en waar moet je opletten bij het aanschaffen van een cilinderslot? In deze blog vertellen we je hier graag meer over.

Keurmerk

Een belangrijke graadmeter bij het aanschaffen van een cilinderslot is het keurmerk van Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG). Dit keurmerk zegt iets over de snelheid waarmee een inbreker in staat is om het slot met eenvoudig gereedschap te forceren. Hoe lastiger het is om een deurslot open te maken, hoe sneller een inbreker geneigd zal zijn om de betreffende deur links te laten liggen en verderop te gaan kijken. Sommige cilindersloten heb je binnen een minuut al open, terwijl voor andere sloten drie tot vijf minuten nodig is. Dat klinkt misschien kort, maar voor een inbreker telt elke seconde. Hoe sneller hij kan handelen, hoe kleiner de kans dat hij gehoord of gezien wordt. Daarnaast heb je bij een certificeert slot de zekerheid dat de sleutel niet zomaar nagemaakt kan worden.

Type cilinder

Ben jij van plan om de sloten op jouw huis te vervangen en wil jij een cilinderslot kopen? Dan is het belangrijk om rekening te houden met de verschillende types. Er zijn vier verschillende typen cilindersloten: dubbele cilinders, knopcilinders, halve cilinders en modulaire cilinders. Bij een dubbele cilinders is het sleutelgat aan beide kanten van de deur aanwezig, zodat je zowel de deur van binnen- als van buitenaf kunt openen en sluiten. Wil jij maar aan één kant een sleutelgat? Dan is een knopcilinder een goede keuze. Dit is een slot met aan een kant een draaiknop, waardoor je aan die zijde geen sleutel meer nodig hebt. Je kunt ook kiezen voor een halve cilinder, waarmee je de deur alleen van binnenuit hoeft af te sluiten. Tot slot heb je modulaire cilinders. Deze cilinders kunnen op een later moment worden aangepast, waardoor je bij een verhuizing geen nieuwe sloten hoeft aan te schaffen.

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.