Een buitenzwembad: 10 voorbeelden om geïnspireerd te raken The art of living

Wanneer de temperaturen stijgen, is er niets zo fijn als een lekkere, verfrissende duik. Duiken, baantjes trekken of heerlijk dobberen op het water, wie wil dat nu niet? Ben je daarom op zoek naar het perfecte buitenzwembad, dat ook nog aansluit bij al jouw wensen? Doe dan hier inspiratie op, want wij hebben een top 10 gemaakt van de mooiste en meest bijzondere buitenzwembaden. Van internationale allure tot simpel en strak, je ziet het hier allemaal!

1.Internationale allure


We beginnen maar meteen met een bijzonder imposant exemplaar. Dit buitenzwembad voldoet aan al jouw dromen. Het azuurblauwe water wordt benadrukt door de kleine tegeltjes. Daarnaast wordt het zwembad omringt door heerlijke ligbedjes en het uitzicht vanuit het zwembad is wijd en ongekend. De ingebouwde jacuzzi doet er nog een schepje bovenop, waardoor het een zwembad wordt met internationale allure.

Zwembad: Waterwel

Buitenzwembad, zwembadlicht, the art of living

2.Less is more


Het tweede buitenzwembad dat we graag met je willen delen is perfect voor zonnige dagen. De lijnen van het zwembad lopen naadloos door in het exterieur van de woning en dan met name in de overkapping. Het design van het zwembad is verder simpel en strak gehouden en dat zorgt voor een prachtig totaalbeeld waarin het zwembad zeker één van de hoofdrolspelers is. Less is in dit geval zeker more!

Zwembad: Tom van den Elzen Zwembaden

Buitenzwembad, zwembadlicht, the art of living

3.Zwembadverlichting


Centraal in de buitenruimte, van deze prachtige villa, is het derde zwembad gesitueerd. Doordat dit riante zwembad aan beide kanten is voorzien van een even groot terras, eist het alle aandacht op. Al helemaal wanneer de zwembadverlichting aanstaat. Zo kan men ook op warme zomeravonden nog genieten van een verfrissende duik. En zeg nou eerlijk, wie zou hier geen duik in willen nemen?

Zwembadmerk: Starline Group B.V.

Buitenzwembad, zwembadlicht, the art of living

4.Mooi geheel


Dit buitenzwembad past helemaal in de stijl van de klassieke villa. Dat komt door de goede plaatsing van zwembad en de mooie afwerking. Het zwembad is in lijn met het huis geplaatst en het zorgt ervoor dat de symmetrie van beide grasvelden op een fijne manier doorbroken wordt. Daarnaast heeft men ervoor gekozen om de stenen vrijwel rond het hele zwembad door te trekken, zodat het zwembad bij het klassieke uiterlijk van de tuin en het exterieur past.

Zwembad: Starline West

Buitenzwembad, zwembadlicht, the art of living

5.Natuur op de voorgrond


Deze prachtige villa is compleet omgeven door groen. Daarom moest het zwembad onderdeel worden van een tuin waarin groen de hoofdrol zou spelen. Dat is dan ook de reden dat het zwembad niet op de voorgrond treedt. Door te kiezen voor een lichte zwembadtegel oogt het water heel natuurlijk, waardoor de planten die eromheen staan er prachtig bij passen. De natuur lijkt zo erg dichtbij!

Zwembad: Van Gemert Zwembaden en Sauna’s B.V.

Buitenzwembad, zwembadlicht, the art of living

6.Ander niveau


Dit zwembad is van een compleet ander niveau dan de zwembaden die je eerder al zag. Dat komt doordat het zwembad naast een plas water is geplaatst. Dit betekent dat de vlonder die rondom het zwembad loopt ook toegang geeft tot natuurlijk water. Dat geeft niet alleen een mooi uitzicht vanuit het zwembad, maar het zorgt ook voor een soort van natuurlijk effect. Het zwembad lijkt hier altijd al gezeten te hebben!

Zwembad: Van Gemert Zwembaden en Sauna’s B.V.

Buitenzwembad, zwembadlicht, the art of living

7.Totaalbeeld


De kleuren die verwerkt zijn in het exterieur van de villa zie je ook weer terug rondom dit spectaculaire zwembad. De lichte tegels rondom het zwembad komen overeen met de sortering bakstenen die men heeft gebruikt en de donkere tegels sluiten mooi aan bij de houten luifels. Dit in combinatie met de centrale plaatsing van het zwembad maakt dat hij opgaat in het ontwerp, waardoor een waanzinnig geheel kon ontstaan.

Zwembad: Waterstijl

8.Dynamisch en speels


De niveauverschillen in deze tuin maakte het mogelijk om dit schitterende zwembad te realiseren. De verschillen zorgen voor een speels en dynamisch geheel. Dit speelse effect wordt alleen maar versterkt door de fonteinen en de juiste plaatsing van zwembadverlichting. Kortom, het is een heerlijke plek om van de zon te genieten of baantjes te trekken. Zie jij jezelf al dobberen?

Zwembad: Zwedak Recreatiebouw B.V.

Buitenzwembad, zwembadlicht, the art of living

9.Strak en stijlvol


In tegenstelling tot het vorige zwembad is dit buitenzwembad erg strak en minimalistisch. Niet te veel poespas gewoon een modern zwembad dat perfect past in deze tuin. De strakke lijnen die elders in de tuin ook te herkennen zijn vormen de basis van het zwembad. De schitterende randafwerking maken het geheel af, waardoor een bijzonder zwembad kon ontstaan.

Zwembad: RR zwembaden

Buitenzwembad, zwembadlicht, the art of living

10.Eén met de omgeving


Als laatste laten we je graag een zwembad zien dat compleet verwerkt zit in zijn omgeving. Dat komt door de schitterende tegels rondom het zwembad, die langzaam overlopen in het buitenzwembad zelf. Daarnaast is er met beplanten ook rekening gehouden met de vorm van het zwembad, wat bijdraagt aan het waanzinnige geheel.

Zwembad: Elzen Zwembaden

Editor: Media team

Datum: 24-02-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living