Een buitenkeuken die volledig past bij jouw wensen

Augustijns Keukens & Interieur

Heel voorzichtig komt de lente dichterbij en dat betekent dat de zomer ook niet heel lang meer op zich zal laten wachten. We kijken dan ook reikhalzend uit naar de eerste zonnestralen. Dit betekent dat de inrichting van de buitenruimte ook weer wat aandacht vergt. Wil je optimaal van de zon en gezelligheid kunnen genieten? Dan mag een buitenkeuken eigenlijk niet ontbreken. Overweeg je het om er een aan te schaffen? Let dan op deze punten.  

Buitenkeuken, Interieur, Augustijns Keukens & Interieur

Een buitenkeuken op maat

Wanneer je kiest voor een buitenkeuken, dan is het fijn als hij volledig voldoet aan al jouw wensen. Ga dan ook voor een keuken op maat. Op deze manier kun je hem zelf vormgeven en voldoet hij zowel op functioneel als esthetisch vlak aan hetgeen waar jij behoefte aan hebt. Toch is het slim om een aantal aspecten mee te nemen tijdens het ontwerpen van een maatwerk buitenkeuken.  

Tegen een stootje 

Allereerst is het een feit dat deze keuken buiten komt te staan. Dat houdt in dat hij tegen alle weersomstandigheden bestand moet zijn. Een overkapping is dan ook essentieel. Niet alleen om te schuilen wanneer het diner in het water valt, maar ook om de keukenapparatuur te beschermen. Daarnaast is het erg belangrijk om rekening te houden met de materiaalkeuze. Ga voor robuuste materialen die tegen een stootje kunnen, zoals bijvoorbeeld hout.  

Keukenapparatuur  

Vervolgens bedenk je wat je allemaal nodig denkt te hebben zodat je de grootte van de keuken kunt bepalen. Gebruik maken van de buitenkeuken is altijd een feest, dus je mag er best voor kiezen om er een paar extra’s aan toe te voegen. Denk aan luxe barbecue of een chique pizzaoven. Voordat je deze apparatuur kunt installeren moet je natuurlijk ook aansluitingen hebben. Vergeet elektriciteit en watertoevoer dan ook zeker niet en laat dit de plaatsing van de keuken bepalen.

Harmonieus geheel  

Tot slot moet de buitenkeuken natuurlijk ook passen bij de sfeer van de woning. Heeft jouw prachtige woning een landelijke uitstraling, kies dan voor een keuken die hier bij aansluit. Zo creëer je eenvoudig een fijne sfeer en zorg je voor een harmonieus geheel.  

Editor: Media team

Datum: 01-05-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living