Eclectisch interieur | Studio P Architects, the art of living

Eclectisch interieur | Studio P Architects

In het hart van Brussel, in de nabijheid van het Zoniënwoud, ligt deze karakteristieke woning die van kop tot teen werd gerenoveerd. Voor het interieur wensten de bewoners een eclectisch interieur: uitgesproken kleuren en materialen gecombineerd met een hoge afwerkingsgraad en een warme ‘look and feel’. The Art of Living sprak met architect Julie Palma Engels van Studio P.

Eclectisch interieur | Studio P Architects, the art of living

Keuken: Liedssen. Marmer: II Granito.

Architect: Studio P Architects

Eclectisch interieur | Studio P Architects, the art of living

Architect: Keukenkraan: AQUALEX

Treed binnen in het beau monde

Bij binnenkomst springen direct de klasse en elegantie van deze woning in het oog: de vloeren en plinten van donker marmer met witte aders, de zwarte deuren en deurlijsten en de stoffen loper over de trap met sierlijke leuning. De trap draait in een spil omhoog, waardoor er van boven naar beneden en vice versa een heus trappenhuis ontstaat tussen de begane grond en de eerste en tweede verdieping. Vanuit de hal betreed je de living met eettafel en open keuken. Deze renovatie komt uit de creatieve koker van architect Julie Engels, die goed naar de wensen van de bewoners luisterde.

Gouden deurbeslag: MCH. Schilderwerken: Mika & Art. Marmer: II Granito.

Verfijnde eyecatcher

“Het moodboard dat we de bewoners vroegen te maken was van meet af aan zeer uitgesproken, vooral wat de marmerkeuze van de keuken betreft”, licht Engels toe. De keuken bestaat onder meer uit een flagrant eiland van marmer met opvallend groen dessin en goudkleurige kraan. De witte maatwerkkasten geven een subtiele touch aan het interieur, waardoor het marmer de volle aandacht geniet. “De keuken is een echte eyecatcher waar we heel trots op zijn.” Het exclusieve marmer probeerden ze jarenlang toe te passen binnen een project en binnen deze villa met eclectisch interieur was de match eindelijk 100%!

Eclectisch interieur | Studio P Architects, the art of living

Eclectic chic

Marmer, hout en vasttapijt in diepe rijke kleuren zijn belangrijke elementen in deze woning. De living is grotendeels wit met aan de tuinzijde grote raampartijen omkaderd met stalen frames. Boven de eettafel prijkt een opvallende hanglamp bestaande uit goudkleurige bollen die de eclectische sfeer benadrukt. Het donkere marmer van de inkom vormt een terugkerend element in de salontafel, die is afgewerkt met een omlijsting van hetzelfde materiaal als de hanglamp boven de eettafel.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Evelien de Raaff, geschreven voor magazine nr.1 2021
Fotografie: German Bourgeat

____
Wil je meer projecten zien van Studio P Architects?