zonweringsdoeken, weinor, the art of living

  • Weinor
  • Mathias-Brüggen-Straße 110
  • 50829 Keulen/Ossendorf

Duurzame en trendy zonweringsdoeken | Weinor

Met modern basics blue heeft Weinor nu met succes een duurzame  collectie zonweringdoeken ontwikkeld, die aan de hoge kwaliteitseisen  van de beide merkfabrikanten voldoet. De doeken zijn gemaakt van  Tempotest Starlight blue, een zonwerende stof die gecertificeerd is  volgens de Global Recycled Standard (GRS).  Aangezien de recycling van  PET aanzienlijk energie-efficiënter is dan de nieuwe productie ervan, kan de ecologische afdruk met modern basics blue aanzienlijk worden  verkleind. Dit betekent mooie, duurzame én veilige zonweringsdoeken!

zonweringsdoeken, weinor, the art of living

Minder CO2-uitstoot

De recycling van wegwerpflessen die worden gebruikt voor het produceren van de nieuwe zonweringsdoekenleidt tot een energiebesparing van ongeveer 60 procent bij de productievan de stof. Bovendien veroorzaakt deze productiemethode circa 45 procentminder CO2-uitstoot. Daarbij is voor het verven met een spindop,dat voor alle Weinor-doeken wordt gebruikt, maar liefst 90 procent minderwater nodig dan voor het verven met conventioneel garen of stukverf.  

zonweringsdoeken, weinor, the art of living

Eigentijdse look

Dedoeken van de Weinor Design Studio scoren niet alleen punten voor hunduurzaamheid, maar minstens evenveel voor hun eigentijdse look. Effendessins in subtiele grijs- en zandtinten stralen koel understatement uit enzijn de perfecte aanvulling op een moderne woonstijl. Wie het graag watlevendiger heeft, kan creatieve accenten op degevel aanbrengen met effen stoffen in felle zonnekleuren.Een trendy petroltint, die ook helemaal in is onderinterieurarchitecten, geeft jouw woning een moderneuitstraling. Sommige van de effen stoffen blinken uitdoor het nieuwe slub-effect, een ruwe linnenachtigestofstructuur met een natuurlijke uitstraling.  

zonweringsdoeken, weinor, the art of living

Veilig genieten

De hoogwaardige polyester kwaliteit van TempotestStarlight blue zorgt voor de best mogelijke wevingdankzij de elasticiteit. De polyester kwaliteit isgecertificeerd met Oeko-Tex Standaard 100 en dusgetest op schadelijke stoffen en is onschadelijk voorde gezondheid. Met een Ultraviolet Protection Factor(UPF) van 50+ wordt ongeveer 98 procent van deuv-straling tegengehouden. Dit betekent dat van eenverblijf onder de duurzame zonweringsdoeken nu in vele opzichtenmet een goed gevoel kan worden genoten. 

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Weinor

____

____

Meer projecten van Weinor bekijken?