Duplex-appartement omlijst door weelderig buitenleven

OBJEKT Architecten

Een duplex-nieuwbouwappartement met een weelderige daktuin: het is de nieuwe woonsituatie van opdrachtgevers van Objekt Architecten die voorheen op een groot, groen perceel woonden. Het paar, met inmiddels niet meer thuiswonende kinderen, wilde kleiner gaan wonen en minder tuinonderhoud. Het penthouse werd aangeschaft samen met het eronder gelegen appartement. Objekt Architecten verzorgde het interieurontwerp en transformeerde de raampartijen in glazen puien die vanuit de hoeken open kunnen, zodat de bewoners optimaal van het buitenleven kunnen genieten.


Leefruimtes

Nieuwbouw, buitenleven, OBJEKT Architecten, The Art of Living
Nieuwbouw, buitenleven, OBJEKT Architecten, The Art of Living

Multifunctionele ruimtes 
Op de bovenste etage ontwierp Objekt Architecten de leefruimtes, terwijl beneden twee ruime en luxe privéruimtes zijn gelegen in een intieme sfeer met zachte verlichting en ronde belijningen. De masterbedroom is uitgerust met een inloopdouche, terwijl de multifunctionele ruimte een wellness met bad en hammam heeft, ruimte om te sporten, maar ook inzetbaar is als logeerkamer. De privéruimtes liggen op de verdieping waar je binnenkomt. Tegenover de entree is de trap gesitueerd die je uitnodigt om direct naar boven te lopen, naar de lichte leefruimte. 


Interieur

Nieuwbouw, buitenleven, OBJEKT Architecten, The Art of Living

Structuur in het interieur 
Over de inrichting vertelt architect en mede-eigenaar van Objekt Architecten Dries van Nieuwenbergh: “Overal in de woning zijn de vlakken bewerkt; nergens tref je gewoon pleisterwerk. Loop je op je blote voeten dan voel je de structuur van de vloer en ervaar je een puur gevoel. Zo zijn de vloerstenen afkomstig uit een oud klooster en zijn de wanden en plafonds bewerkt met kalkpleister met een ambachtelijke spateltechniek die een zachte lichtgloed geeft.” Een ander opvallend element is het bouwkundige volume, afgewerkt met notelaar, dat midden in de leefruimte staat en wordt omringd door de twee zitruimtes, de keuken, de eettafel en het thuiskantoor. Dries: “We hebben de lift, berging, het toilet en de gemeenschappelijke trappenhal in dit volume geplaatst en deuren, grepen en schakelaars erin weggewerkt. Door de hoeken met rondingen uit te voeren wordt het een zachter geheel.” Dat zachte geheel staat in een fraai contrast met de stenen vloer en de industriële rvs keuken, een geliefde plek van de bewoner die graag eten bereidt. 


Exterieur

Nieuwbouw, buitenleven, OBJEKT Architecten, The Art of Living

Het buitenleven  

De daktuin die de bovenste etage omlijst, is nergens voorzien van verharding. Er is substraat gebruikt en op de plekken waar geen beplanting is geplaatst, is er plek om te zitten, te midden van het groen en de bloeiende planten. Vanuit de woning zie je dan ook overal de natuur: of je nu kookt, eet, werkt of ontspant. 

Editor: Media Team RRO

Datum: 13-02-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender