Droomlocatie met huislift

Myth Architects

Deze rijwoning in het historisch hart van Knokke-Zoute, werd door architect Hans-Christian Demyttenaere van Myth Architects omgetoverd tot een bijzonder luxueus, stijlvol en lichtrijk vakantieverblijf. De klassieke bouwstijl wist de architect in een hedendaags jasje te steken, waardoor het pand mooi is ingebed binnen de omgeving, zonder dat de eigen identiteit is losgelaten. Daarnaast is er ook nog eens huislift toegevoegd zodat deze woning ook nog eens toekomstbestendig is.  


Exterieur

Huislift, Myth Archtects, lichtkoker, The Art of Living

Grote raampartijen

Wie de sfeervolle straat aandoet waaraan het pand is gelegen, zal zeker even stil blijven staan bij de verbouwde rijwoning. Zo is de voorgevel uitgerust met een imposante garagepoort in zwart geprofileerd metaal met onzichtbaar geïntegreerde voordeur. Boven de garagepoort en voordeur bevindt zich een moderne erker, die doorloopt over de tweede verdieping in een hedendaagse interpretatie van een dakkapel. Daarnaast is er nog een tweede entree die toegang verleent tot een aparte studio. De houten balustrades van de aanpalende woningen zijn vertaald in een verticaal lattenwerk van zwart aluminium voor de grote raampartijen aan beide zijden van de woning. 


Interieur

Huislift, Myth Archtects, lichtkoker, The Art of Living

Lichtkoker voor natuurlijk daglicht 

Ook het interieur is spectaculair. Midden in de woning creëerde de architect een lichtkoker die het natuurlijke daglicht verspreidt tot op de benedenetage. In deze koker bevindt zich tevens een volledig glazen huislift. De eerste verdieping werd verbouwd tot slaapdomein en bevat een luxe mainsuite en twee aparte slaapkamers. De leefruimtes kregen een plek op de tweede verdieping. Met zijn ontwerptalenten wist Hans-Christian een ultiem niveau van wooncomfort te bereiken. We noemen een indrukwekkende glazen wijnkast, een schitterende keuken verfraaid met travertin en licht eikenhout, en daarboven twee lichtkoepels voor extra daglichtDaarnaast vormt ook het terras een heerlijke plek om samen fijne momenten te beleven. Vanuit de gehele tweede etage ervaren de opdrachtgevers bovendien een prachtig uitzicht op de sfeervolle omgeving.  

Editor: Media team

Datum: 28-01-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten geschreven voor HCB Apartments & Lofts 2021

Fotografie: Jaro van Meerten