Droomappartement | Stephan Gunst

Droomappartement met zeezicht | Stephan Gunst

Het appartement is ongekend groot voor Knokse begrippen

Appartement Rapallo is een kroonjuweel uit de gerealiseerde projecten van Stephan Gunst. Hij stond letterlijk aan de wieg van deze twee etages tellende duplex en is vanaf het prille begin betrokken bij de realisering van dit droomhuis.

“Rapallo is een uitzonderlijk mooi project”, vertelt Stephan Gunst. “Het ligt aan de Zeedijk in Knokke en telt twee verdiepingen plus een heerlijk dakterras. Het is met 180 vierkante meter woonoppervlakte ongekend groot voor Knokse begrippen. Wat het helemaal een droomhuis maakt, is het feit dat elke detail vanaf het begin door mij begeleid is. Zo kon alles tot in perfectie worden voorbereid en gerealiseerd. Een ideale situatie!

Blank canvas

Stephan Gunst maakte de bewoners attent op het feit dat een bestaand appartementengebouw ‘opgetopt’ zou worden, omdat hij wist dat ze een nieuw vakantieverblijf zochten. Ze namen daarna gelijk contact op met de makelaar en kochten de duplex die nog volledig gerealiseerd moest worden. Hierna werd Stephan Gunst ingeschakeld om al hun wensen te verwezenlijken. Dat was een prachtige opdracht voor hem, omdat alles in dat stadium nog mogelijk was. “Het was een blank canvas dat ik, uiteraard volgens de wensen van de bewoners, voor 100% optimaal kon invullen…”

Keuken, strak, wit, kookeiland, krukjes, zwart, uitzicht, droomappartement, Stephan Gunst

Appartement, woonkamer, keuken, parketvloer, De Voogt Parket, droomappartement, Stephan Gunst


“Het was een blank canvas dat ik, uiteraard volgens de wensen van de bewoners, voor 100% optimaal kon invullen…”


Appartement, woonkamer, sfeervol, ronde tafel, parketvloer, De Voogt Parket, droomappartement, Stephan Gunst

De Puydt Haarden leverde de sfeervolle haard in de woonkamer.

Woonkamer, haard, De Puydt, sfeervol, trap, hout, parketvloer, De Voogt Parket, droomappartement, Stephan Gunst

Appartement, woonkamer, loungebank, ontspannen, uitzicht, parketvloer, De Voogt Parket, droomappartement, Stephan Gunst

De strakke parketvloer is gelegd door De Voogt Parket

Uitzonderlijk
Zo kon er een open haard door De Puydt worden aangelegd en kwam er een trap naar een dakterras, wat allebei zeer uitzonderlijk is voor een appartement aan de Knokse kust. Het vaste team van gerenommeerde bedrijven waar Stephan Gunst graag mee werkt, nam de invulling van de plannen op zich. Zo realiseerde Totaalrenovatiebedrijf Rommelaere de ruwbouwwerken en verzorgde Maddens Interieur de interieurbouwwerken. Feraine nam de schrijnwerken voor zijn rekening en de schilderwerken en gordijndecoraties werden gedaan door Groep Kordekor. In bijna het hele appartement is een parketvloer gelegd door De Voogt Parket.

100 % genieten
In appartement Rapallo is alles maatwerk. Stephan Gunst ontwierp de keuken die door Maddens Interieur werd gerealiseerd. Ook de verlichting werd door de interieurarchitect minutieus bedacht en daarna geleverd door Lichtpunt Gistel. Casentis leverde al het beeld en geluid en RR Interieur het complete meubilair. Stephan Gunst: “De bewoners wilden een luchtige sfeer in hun vakantiewoning en met name op de benedenverdieping het gevoel van een loft. Die ruimte heb ik dan ook bewust zo open mogelijk gehouden. Alle aandacht gaat zoveel mogelijk naar het magnifieke schouwspel op het strand en de Noordzee. Zelfs de ronde bank, die bij de zithoek hoort, kan draaien zodat er voor 100 % genoten kan worden van dit ultieme uitzicht.”

 

Tekst: Yvonne van Galen
Fotografie: Jan Liegeois / Johnny Umans

 

Meer projecten van Stephan Gunst zien?

 

___

Deze bedrijven werken mee aan de realisatie van dit project: