Double-loft-woning met woonkeuken

Osiris Hertman

Deze door architect Osiris Hertman onder handen genomen woning laat zich niet louter als loft, penthouse of appartement omschrijven: daar is de woning simpelweg te divers voor. Wat wel vaststaat is dat het jonge, voormalige expatgezin dat hier woont, de beschikking heeft over een riante en prachtig ingedeelde en ingerichte woning waar verschillende functies zijn gemixt en vloeiend in elkaar overlopen, zoals bijvoorbeeld de woonkeuken. ‘Double-loft-woning’ past nog het beste bij de uitstraling en het wooncomfort van deze plek. 


Interieur

Woonkeuken, Osiris Hertman, open ruimtes, The Art of Living

Open ruimtes 

Warmte, levendigheid en veel open ruimtes, dat zijn opvallende kenmerken van dit riante gezinshuis in de regeringsstad, dat bestaat uit twee grotendeels open verdiepingen en drie terrassen aan onder andere een stadspark. In deze woning zijn zo min mogelijk wanden gebruikt, om zoveel mogelijk ruimte te creëren. Er zijn veel woonfuncties met elkaar gemixt: dat geldt voor zowel de keuken, de zitkamer, de masterbedroom, de gym, als de masterdouche die tegelijk ook de stoomcabine is. De woonkeuken is hier écht een woonkeuken te noemen. Daarnaast kreeg Osiris bijna volledig carte blanche. De opdrachtgevers hadden slechts enkele specifieke wensen; het hebben van een thuisgym was daar één van.  


Materialen

Woonkeuken, Osiris Hertman, open ruimtes, The Art of Living

Unieke producten 

Het gezin heeft al veel van de wereld gezien en spendeert vrije tijd graag in Portugal en op Ibiza. Osiris laat vaak enkele unieke producten voor zijn opdrachtgevers maken. Zo liet hij door Indonesische ambachtsmensen een koperen tube vervaardigen met daarin ‘dim-to-warm’-ledverlichting voor boven het kookeiland. De ‘petrified wood’ wasbak – oftewel versteend hout – in de masterbadkamer is handgemaakt in India, net als de lampen die er hangen. Op de wand boven de haard in de woonkeuken prijken handgemaakte hexagon tegels met een champagnekleurige finish. Al deze op maat gemaakte materialen en accessoires maken deze toch al bijzondere woning extra uniek. 

Editor: Media team

Datum: 02-02-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender geschreven voor Hardcoverboek 2022

Fotografie: Jurrit van der Waal