Natuurgevelsteen, Politiebureau, Natuursteen, Luxe materialen

  • Natuurgevelsteen
  • Zuideropgaande 46A
  • 7913 TN Hollandscheveld

Door natuursteen op de gevel extra status | Natuurgevelsteen

Luxe materialen zijn niet voor niets zo geliefd op de high end in- en exterieurmarkt. Je krijgt door het gebruik van luxe materialen instant een exclusieve uitstraling. Mooie materialen hebben vaak zoveel schoonheid in zich, dat je verder niet veel extra’s uit de kast hoeft te trekken. Daarnaast zijn ze vaak veel duurzamer dan voor de hand liggende bouwmaterialen, wat zeker een pro is. Natuursteen is een krachtig voorbeeld van een luxe materiaal dat erg duurzaam is en meteen een luxe uitstraling geeft. Natuurgevelsteen is een bedrijf dat niets liever doet dan projecten upliften met hun steensorteringen. In dit project mochten ze het politiebureau in Venray voorzien van een statig aanzicht.

Robuuste uitstraling

Het politiebureau in Venray is het eerste energieneutrale politiebureau volgens het nieuwe huisvestingsbeleid van de Nationale Politie. De architect van BDG Architecten Zwolle vertelt het volgende over dit project: “We hebben gekozen voor een krachtig, integer en duurzaam ontwerp. De robuuste uitstraling laat zien dat het gebouw tegen een stootje kan. Hiermee doet het ontwerp de naam van het politieteam eer aan. Het geeft uiting aan de manhaftige functies van het RBT (het bureau van Robuust Basisteam Venray), terwijl de warme bronzen kleuren en transparante inrichting hun integriteit en laagdrempeligheid symboliseren.”
Het Braziliaans verband in het natuursteen metselwerk zorgt voor een bijzonder lichtinval binnen in het politiebureau en ’s avonds voor een lichtspektakel buiten het bureau.

Meer over Natuurgevelsteen

Al eeuwenlang stapelen wij stenen om in te wonen, te recreëren, te werken en te leven. Dankzij de stenen van Natuurgevelsteen wordt elk bouwwerk omgetoverd in prachtige, unieke en sfeervolle verschijningen. Tevens hebben ze het voor elkaar gekregen om de natuurstenen te verwerken door middel van de Nederlandse halfsteense metseltechniek. De werkwijze van het bedrijf is simpel, duidelijk en past bij het Nederlandse werken. Zo is het bedrijf betrokken bij het gehele proces. Ook op de bouwplaats zijn de meesters aanwezig om het proces te blijven monitoren en sturen.

Tekst: Marlou Peters-Overkamp
Fotografie: Natuurgevelsteen

____

____

Meer projecten zien van Natuurgevelsteen?