Nieuwbouwwoning, Pieter Schoolaert, the art of living

Distinctieve nieuwbouwwoning | Pieter Schoolaert

Het interieur van deze nieuwbouwwoning werd volledig ontworpen door interieurarchitect Pieter Schoolaert. Zijn stempel, waarin wit en natuursteen de boventoon voeren, heeft hij met wat warme toevoegingen ook op deze woning mogen drukken. De bewoners zijn gelijktijdig met de oplevering van de woning met pensioen gegaan. Dit maakt de woning een afsluiter van een leven lang hard werken als traiteur en snijdt het tegelijkertijd een geheel nieuw hoofdstuk aan van rust en genieten.

Nieuwbouwwoning, Pieter Schoolaert, the art of living

Tijdloos, strak en warm

De realisatie van deze nieuwbouwwoning is kenmerkend voor Schoolaert, maar toch nét weer iets anders. Al zijn ontwerpen zijn tijdloos en bevatten strakke lijnen en warme elementen, zodat niets koel of ongezellig aanvoelt. In dit project is iets meer gebruik gemaakt van warme toetsen, naar vraag van de opdrachtgever. De woning is van alle gemakken voorzien en ingericht met de focus op de begane grond.

Nieuwbouwwoning, Pieter Schoolaert, the art of living

Nieuwbouwwoning, Pieter Schoolaert, the art of living

Open leefkeuken vol details

Er is steeds meer vraag naar open leefkeukens, zo ook bij deze woning. De ruimte moet niet als een keuken aanvoelen, omdat ze open is en je er dus vanaf verschillende hoeken vanuit het huis in kunt kijken. De keuken symboliseert de openheid en warmte van de bewoners. De keuken zit vol met doordachte details en bijzondere elementen. Zo komt de natuursteen van het werkblad onder andere terug in de greepjes van de kastjes en is het eetgedeelte van het kookeiland gemaakt van natuursteen.

Schilderwerken: Domien Minne | Verfijnde schilderwerken

Van buiten naar binnen

Pieter trekt in zijn projecten buiten door naar binnen. Dit doet hij door lijnen van buitenaf naar binnen te laten lopen, maar ook door middel van kleurgebruik. De accentkleuren van de nieuwbouwwoning zijn zwart, wit, bruin en groen. De tuin is naar binnen gehaald door groene en bruine tinten op een subtiele manier op verschillende plekken in de woning terug te laten komen. Zo ook in de living, waar groene accessoires en kunstwerken opvallen tussen alle basic kleuren daaromheen.

 

Gebaseerd op een tekst van Milou Vogels geschreven voor magazine nr.2 2020
Fotografie: Allt

_____
Wil je meerprojecten zien van Pieter Schoolaert?