• Metalura
  • Van Hennaertweg 2
  • 2952CA Alblasserdam

 

Dineren in een tuinkamer; ongekend genieten | Metalura

Gemak en beleving wint meer dan ooit terrein, blijkt uit de meest recente onderzoeken. We willen vaker buiten de deur eten en zoeken daarmee graag de gezelligheid op. Voedingscoaches geven aan dat eten voor verbinding zorgt. Een mooi bijkomend voordeel is dat alle zintuigen op scherp worden gezet, waardoor je een aangename beleving hebt. Niet gek dus dat ook restaurants graag investeren in hun onderneming. Zo ook de eigenaar van Restaurant De Wachter, die niet kon wachten om zijn overkapping volledig om te toveren naar een heuse tuinkamer met behulp van opvouwbare terrasbeglazing van Metalura.

Metalura, glassysteem, tuinkamer

Ruimtelijk en gastvrij

Dit prachtige restaurant is een waar begrip in de regio. Je merkt als bezoeker dat hier met liefde en passie wordt gewerkt. Kenmerkend voor de keuken is de mooie wijn-spijscombinaties en de evoluerende gerechten. De prachtige tuinkamer aan de achterzijde van het pand is geheel in de landelijke stijl gerealiseerd. In het verlengde van de tuinkamer ligt een ruim terras in dezelfde stijl. De tuinkamer is daardoor een onderdeel van het geheel, waardoor je heel flexibel met de ruimte kan omgaan. De terrasbeglazing van Metalura zorgt er namelijk voor dat de ruimte geheel afgesloten en verwarmd kan worden. Maar bij de eerste zonnestralen van het voorjaar is het ongekend gemakkelijk om de panelen opzij te schuiven, in elke gewenste gradatie.

De systemen van Metalura

Metalura heeft drie glazen wandsystemen die onderling van elkaar verschillen wat betreft design en mogelijkheden. Het glazen draai-/vouwsysteem biedt de ultieme flexibiliteit in de indeling van de panelen. Ze zijn volledig opklapbaar en in één hoek te plaatsen, waardoor je de volledige wand dus vrij kan maken. Een wat simpeler systeem dat Metalura biedt zijn de traditionele glazen schuifwanden die ervoor zorgen dat je 365 dagen per jaar kunt genieten van een windvrije tuinkamer, zonder dat je doorzicht wordt belemmerd. Wanneer je erg gecharmeerd bent van de stalendeurentrend van dit moment, dan is het systeem Steel-ART van Metalura een echte verrijking voor je woning. Het is een slimme en stijlvolle beglazing en past helemaal in deze industriële trend.

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Metalura

____

____

Meer projecten bekijken van Metalura?