Design keuken met wit keukenblad en donkere fronten 

Culimaat

In het historische centrum van Dordrecht vond een grootschalige renovatie plaats. Een voormalige scheepssmederij werd getransformeerd tot een chic woonhuis met een fantastisch uitzicht op de haven.  Architectenbureau De Appelboom was verantwoordelijk voor de prachtige verbouwing. Ze hebben de ideeën van de bewoners weten te verwezenlijken en realiseerden al hun woonwensen tot in de kleinste details met een doordachte uitvoering. Toch lieten zij het keukendesign over aan andere experts. Culimaat droeg te verantwoordelijkheid voor de keuken en creëerden een droomkeuken, met wit keukenblad, dat volledig past bij de stijl van het huis. 

Witte keuken, leefkeuken, luxe keuken, keukenblok, The Art Of Living

Het verhaal 

De bewoners vonden het belangrijk dat het verhaal van het pand vertelt werd en lieten zich daarom leiden door de historie. Waardoor nieuwe én oude elementen een plek kregen in de woning. Zo werden oude elementen in ere hersteld en gecombineerd met technische slimmigheden. De bewoners waren al enige tijd op zoek naar zo’n karakteristieke woning en de renovatie van dit pand was voor hen dan ook een droom die uitkwam. Met succes, want het is een prachtige eigentijdse woning geworden.  

Leefkeuken 

Het klapstuk van de woning is toch wel de ruime leefkeuken. De maatwerkkeuken is dan ook echt het hart van de woning te noemen. Vrienden en familie komen er graag samen om te borrelen of om de dag te bespreken. De hele keuken is tot in detail uitgewerkt. Het zes meter lange kookeiland heeft een wit keukenblad dat perfect past bij de donkere fronten en waardoor een mooi contrast gecreëerd wordt.  

Meer over Culimaat 

We kunnen wel stellen dat Culimaat prachtwerk heeft geleverd, gekeken naar het strakke design met de donkere fronten en het witte keukenblad. Het bedrijf is dan ook specialist als het aankomt op high-end keukens. Zij houden van experimenteren zonder de wens van de opdrachtgever uit het oog te verliezen. Hierdoor weten ze veel ontwerpen naar hun hand te zetten.  

Editor: Media team

Datum: 08-03-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art Of Living

Fotografie: Jaro van Meerten