Dekton Pietra Kode; de herinterpretatie van klassieke Italiaanse stenen

Cosentino

Cosentino is een bedrijf dat bekend staat om de productie en distributie van innoverende en hoogwaardige materialen uit steen voor architectuur en design. De twee bekendste merken van het bedrijf zijn Silestone en Dekton. Op dit laatste merk gaan we graag wat verder in want het bedrijf heeft recent een nieuwe, hoogwaardige en ultracompacte steencollectie gelanceerd; Dekton Pietra Kode, ontworpen door Daniel Germani. Het is een product dat oude Italiaanse stenen met Dekton transformeert voor de toekomst. Het is dus een herinterpretatie van klassiek steen tot een hedendaags product met een ongekende schoonheid en hoge prestaties.  

Stenen, natuursteen, Cosentino

Fijne samenwerking  

Aan deze laatste samenwerking tussen Germani en Cosentino is drie jaar gewerkt en is inmiddels de derde keer dat de partijen samenwerkten. Dit keer resulteerde het in een tijdloze collectie die belichaamd waar de Italiaanse architectuur voor staat. Bovendien kent de collectie duurzame voordelen die alleen door Dekton behaald kunnen worden. Om tot deze collectie te komen is Gemani dan ook volop bezig geweest met het ontdekken van de geschiedenis van de Italiaanse architectuur om dit vervolgens te vertalen naar een vernieuwend ontwerp. Pietra Kode is een collectie die luxe uitstraalt doormiddel van ingetogen details. Waardoor het iedere ruimte weet te complementeren en niet uit de mode raakt.

Tijdloze schoonheid in een nieuw jasje

Pietra Kode herinterpreteert de tijdloze schoonheid van drie verschillende Italiaanse stenen; Vincenza, Travertin en Ceppo di Gré. Ieder van deze stenen werd ontcijferd om vervolgens vertaald te worden naar Dekton. Hierdoor wordt de prachtige uitstraling van de stenen behouden, maar worden de mogelijkheden voor de huidige architectuur verbeterd. Daarnaast is de collectie te verkrijgen in een grote verscheidenheid aan verschillende kleuren, tinten en texturen waardoor keer op keer een zintuigelijke ervaring gecreëerd kan worden. Het resulteert in iets dat je nog niet eerder zag. Bovendien kenmerkt Dekton zich aan het gegeven CO2-neutraal te zijn, waardoor de collectie zowel binnen als buiten toegepast kan worden.  

Herinterpretatie van Vincenza 

Er zijn vier warme en veelzijdige kleuren die de klassieke Vincenza stenen opnieuw interpreteren. Het zijn veelal neutrale kleuren die doen denken aan de aarde en daarmee zorgen voor een fijne harmonie. Het is de perfecte aanvulling wanneer je werkt met een crème-, hout- of taupe-kleurenpalet.  De kleur VK01 Nebbia heeft een witte romige basis met taupe tinten, de VK02 Avoria heeft een lichtbeige tint, de VK03 Grigio is grijs met verschillende nuances en de VK03 Grafite kent een donkere achtergrond met witte en bruine wolkachtige vlekken.

Elegantie met Travertin

Ook Travertin werd herdefinieerd in de nieuwe collectie. Deze steen staat bekend als het materiaal dat de klassieke kunst deed schitteren en de Renaissance-architectuur inspireerde. Dit uit zich nu in twee ontwerpen vol nuances; De TK05 Sabbia en de TK06 Marmorio. De eerste heeft een aderpatroon dat op willekeurige wijze over het materiaal loopt. Dat maakt dit het perfecte product voor een rustieke of natuurlijke stijl. De tweede staat voor de ultieme Romeinse stenen. De poreuze gestreepte structuur geeft ieder ontwerp een elegante en heldere uitstraling.  

Schoonheid van Ceppo di Gré 

De schoonheid van de Ceppo di Gré steen werd ook in een nieuw jasje gestoken. Deze stenen werden vaak gebruikt in de architectuur van Milaan, om op deze manier ruimtes te ontwerpen die in verbinding staan met de natuur. Hier is echter maar één kleur voor ontworpen de CK07 Ceppo. Dit product heeft een blauwgrijze kleur en een veelvormige structuur. Dit kiezelpatroon is ideaal voor zowel binnen- als buitengebruik. Bovendien kun je er alle kanten mee op, het materiaal zal dan ook niet misstaan bij een klassieke of een moderne look. 

Voordelen van Dekton

Dit is natuurlijk allemaal benoem waardig, maar wellicht ben je ook benieuwd naar de voordelen van Dekton. Het is een revolutionair en innovatief materiaal dat gebruikt kan worden in de architectuur of andere designtoepassingen. Het beschikt over superieure technische eigenschappen. Dit betekent dat het materiaal UV-, kras- en vlekbestendig is. Bovendien heeft Dekton een zeer lage waterabsorptie wat het geschikt maakt voor vrijwel ieder project. Wil je nog meer weten over dit materiaal? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Cosentino.  

Editor: Media team

Datum: 24-05-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redachtie The Art of Living

Fotografie: Cosentino