Solarlux, vouwwand, glazen wand

  • SOLARLUX Nederland BV
  • Marie Curiestraat 2
  • 7442 DP  Nijverdal

De vouwwand als woondroom | Solarlux 

Een eigen huis met wooncomfort, lichte kamers en veel speelruimte voor het verwerkelijken van eigen ideeën. Dit is de woondroom van een jong gezin die is uitgemond in het realiseren van een gigantische serre met riante vouwwand. De complete gevel kan uitgevouwen worden om de natuur compleet naar binnen te halen en daarmee de woning optisch enorm uit te breiden. Je kan zien dat de bewoners hun hart en ziel in het huis hebben gelegd. Het ontwerp is dan ook hun eigen ontwerp. De inspiratie voor deze vouwwand is gekomen vanuit veel onderzoek op internet, maar ook ervaringen bij horecazaken en vrienden thuis. Het huis is hierdoor heel licht geworden, met aangrenzend een groene oase die in het gehele woonconcept is geïntegreerd.  

Maatwerk

Het mooie aan de vouwwand is dat het altijd maatwerk is, waardoor je eventuele problemen kunt oplossen en details kunt afstemmen op eigen wensen. Een bekend probleem bij het realiseren van een serre is bijvoorbeeld de hitte die binnen gauw ontstaat. Deze opdrachtgevers hebben daardoor bewust gekozen voor veel ventilatiegaten aan de zijkant, zodat je een gezonde luchtstroom krijgt. Andere voordelen zijn onder andere dat de vouwwanden geluidswerend en inbraakwerend zijn en zelfs zelfreinigend! De elementen zelf zijn enorm ruimtebesparend, omdat ze als een harmonica kunnen worden samengevouwen tot een smal pakket van 50 cm.  

Solarlux, vouwwand, glazen wand

Prijzenswaardig

Solarlux biedt systemen van aluminium, hout, of hout/aluminium, waardoor je gegarandeerd een passende stijl vindt voor de architectuur van je woning. De perfecte functionaliteit, smalle profielen, optimale isolatie en grenzeloze combinatiemogelijkheden maken deze glazen vouwwand overtuigend op vele fronten. En dat hebben internationale vakjury´s bevestigd, want Solarlux glazen vouwwand is maar liefst 5(!) keer bekroond met een gerenommeerde award. Benieuwd wat een vouwwand kan betekenen voor de woonbeleving van jouw huis? Ga dan gerust eens langs Solarlux voor een adviesgesprek. 

Solarlux, vouwwand, glazen wand

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Solarlux

___

Solarlux

___

Meer projecten van Solarlux bekijken?