De voordelen van het prefab bouwsysteem van Concrete House

Concrete House

Een prefab bouwsysteem dat niet alleen ongelooflijk energiezuinig is, maar ook geschikt is voor de realisatie van strakke, hedendaagse woningen? Het kan dankzij Concrete House. Dit bedrijf is al twintig jaar gespecialiseerd in het bouwen van lage-energiewoningen in prefabbeton. De combinatie van deze innovatieve manier van bouwen samen met de sterkte van beton, zorgt immers voor een grote ontwerpvrijheid. Energiezuinig bouwen betekent dus niet dat je hoeft in te boeten op het design.

Ontwerpvrijheid  

Zoals reeds werd benoemd is het prefab bouwsysteem van Concrete House erg geschikt voor het bouwen van strakke, hedendaagse woningen. De betonnen structuren zijn erg sterk. Enkel de noodzakelijk dragende binnenwanden worden in beton uitgevoerd. Hierdoor kan er gespeeld worden met de indeling van de woning. Daarnaast biedt het ook een kortere bouwtijd. In een halve dag zou het gelijkvloers van een woning opgetrokken kunnen worden. Bovendien is de binnenzijde van de prefab wanden erg glad, waardoor je niet hoeft te bepleisteren. Ook dit bespaart tijd.

Prefab, woningbouw, Concrete House, The Art Of Living

Uitstekende energieprestaties  

De woningen die Concrete House realiseert hebben ook uitstekende energieprestaties. Dit heeft te maken met twee belangrijke eigenschappen: de hoge thermische inertie  van beton en de luchtdichtheid van het bouwsysteem. Thermische inertie houdt in dat beton de warmte van buiten heel traag opneemt en nadien geleidelijk weer afgeeft. Hierdoor kun je een constante binnentemperatuur behouden. Een goede luchtdichtheid betekent dat er weinig kieren zijn waardoor er eventueel nog lucht kan ontsnappen.

Prefab, woningbouw, Concrete House, The Art Of Living

Volledige ontzorging 

Naast de esthetische en praktische voordelen van het product, kiest Concrete House er ook voor om zijn klanten zo veel mogelijk te ontzorgen tijdens het bouwproces. Dit doen ze door goede voorbereidingen te treffen en de uitvoering volledig te coördineren. Ook wordt bij elke beslissing nauw samengewerkt met de architect.  

Editor: Media Team RRO

Datum: 07-11-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Concrete House