De voordelen van elektrische gordijnen

Ben je aan het dubben over elektrische gordijnen? Zoek je nog naar die ene goede reden die jou of iemand anders in je huishouden gaat overhalen? Hier zijn zes voordelen van elektrische gordijnen, wat geeft voor jou de doorslag?

1. Meer gebruik van je gordijnen

Goede raamdecoratie is een investering, elektrische gordijnen kosten nog meer. Je kunt besparen op kwaliteit maar daar krijg je vroeg of laat spijt van. Je kunt wel zelf elektrische gordijnen installeren mits je goed meet en een beetje handig bent. Een voordeel van automatische raamdecoratie is dat je er vaker gebruikt van zult gaan maken. Naast open en dicht in de ochtend en avond zul je nu ook sneller de gordijnen even sluiten als je televisie kijkt in de middag of als je even jezelf wilt omkleden in de slaapkamer. De drempel om de gordijnen te bedienen is lager waardoor je meer toepassingen zult ontdekken.

2. Meer comfort in huis

Je zit te werken en de zon gaat onder. In plaats van je concentratie te breken stel je de elektrische gordijnen in om automatisch te sluiten als de zon ondergaat. Het is een koude ochtend in de winter en je hebt echt geen zin om uit bed te stappen. Je moet echter wel wakker worden. Laat de gordijnen gewoon openen wanneer je dit wilt, lekker vanuit je eigen bedje.

3. Meer sfeer in de woning

Gordijnen worden niet voor niets ‘raamdecoratie’ genoemd. Ze vertegenwoordigen namelijk ook een decoratieve waarde. Als je weet dat je elektrische gordijnen op ieder moment kunt openen, sluiten of voor een deel open kunt zetten zul je ook andere keuzes maken wat betreft materiaal en kleur. Je kunt op ieder moment de sfeer in huis bepalen door de raamdecoratie te bedienen. Op de website van PoweredBlinds België kun je alle designs bekijken, de keuze is grandioos!

4. Meer mogelijkheden met je interieur

Je zou graag die hoekbank voor het raam zetten maar dan kun je niet bij de gordijnen om ze te openen of sluiten. Geen nood, je bent voortaan verlost van kabels en andere zaken en je pakt gewoon de afstandsbediening erbij. Het komt vaak voor dat de inrichting op basis van toegankelijkheid wordt ingericht. Je wilt niet iedere keer over de bank klimmen om de gordijnen te sluiten. Met elektrische gordijnen heb je plots veel meer mogelijkheden met de rest van het interieur.

5. Meer bescherming van je meubels

Dat je meer vrijheid hebt in de plaatsing van stoelen of banken is heel mooi, maar er is ook nog de uitdaging om de zon te weren. Meubels kunnen net als mensen niet goed tegen het UV-licht van de zon. Bekleding wordt vaal en je moet sneller de bank vervangen of opnieuw laten bekleden omdat deze er niet zo flitsend meer uitziet als vroeger. Sluit ook overdag bij felle zon even de raamdecoratie. Dit is niet hetzelfde als zonwering aan de buitenzijde van het venster maar het scheelt zeker.

6. Meer privacy en veiligheid

Wat gebeurt er als de rookmelder afgaat? Veel lawaai maar wordt je huis er veiliger door? Stel de elektrische gordijnen zo in dat ze in geval van nood automatisch openen. Of laat de gordijnen sluiten als de zon onder gaat zodat er geen inkijk is. De woning ziet er hierdoor ook altijd bewoond uit wat tijdens een vakantie weer veiligheid biedt. Dit zijn allemaal kleine voordelen die baat hebben bij de privacy en veiligheid in en rond je woning.