De trap als middelpunt door houten trapbekleding

NEWstairs

Wanneer je deze woning betreedt zal je direct onder de indruk zijn van al het moois dat het heeft de bieden. Het gezegde less is more gaat dan ook zeker niet op in het sfeervolle en authentieke interieur. Dit komt onder andere door de bijzondere kleuren materiaalcombinaties. Tegels met een printje werden gecombineerd met donker natuursteen en eikenhout, voor een warme touch. Toch is een mooi harmonieus geheel ontstaan. Dit komt door de verschillende tinten en accenten die woning breed terugkomen. Bovendien vormt de stijlvolle trap het centrale middelpunt binnen de woning. Hij weet, met zijn mooie trapbekleding, ruimtes en verdiepingen op unieke wijze aan elkaar te verbinden.  

Een houten trapdecor 

De schitterende houten trap bevindt zich midden in de woonkamer en eist daardoor direct alle aandacht op. Als trapdecor, voor de oorspronkelijk betonnen trap, werd gekozen voor NEWstairs Oak Natural. Deze trapkleur heeft de uitstraling van natuurlijk, onbehandeld eikenhout en brengt daardoor het natuurlijke aspect naar binnen. Bovendien zorgt de natuurlijke uitstraling ervoor dat de trapbekleding past bij vrijwel iedere interieurstijl, ook wanneer een uitgesproken stijl je aanspreekt zoals dat geldt in dit geval. De trap is een indrukwekkende blikvanger zonder dat hij al te veel aandacht opeist en laat dat nou precies hetgeen zijn waar de opdrachtgevers naar opzoek waren. 

Een betonnen blockmodel

Zoals al werd benoemd bestaat de trap oorspronkelijk uit beton. Dit bleek te hard en modern voor de gewenste interieurstijl en daarom kozen de bewoners uiteindelijk voor houten trapbekleding. Door voor een betonnen trap in blockmodel te kiezen, konden zij wel direct al kiezen voor een bepaalde trapvorm. De lijnen van het interieur zijn dan ook doorgetrokken in het design van de trap. Ook dit draagt bij aan een evenwichtig interieur. De blockmodel trap is dan ook geweldig goed te combineren met de huidige architectonische woonstijl, die in de woning de boventoon voert.  

Trapbekleding, Trappen, NEWstairs

De afwerking  

Voor de afwerking van het ruwe, betonnen oppervlak hadden de bewoners de keuze uit diverse trapdecors van NEWstairs. Echter kozen zij dus voor de eikenhouten trapbekleding. Voor dit decor en vele andere toepassingen haalt NEWstairs inspiratie uit natuurlijke kleuren en patronen. De kleur van echt eikenhout is dan ook aangehouden en er is dankbaar gebruikt gemaakt van de prachtige tekeningen die het eikenhout sieren. Bovendien is de trapbekleding kras- en slijtvast en voorzien van een geïntegreerde antislip-reliëf. Hierdoor is de trap ook direct duurzaam en wordt de veiligheid gewaarborgd. 

De leuning en balustrade

Iets anders dat ervoor zorgt dat de bewoners zich veilig van de ene naar de andere verdieping kunnen begeven zijn de leuning en de balustrade. De bewoners besloten voor een balustrade met helder glas te gaan, waardoor een prachtige doorkijk ontstaat en licht niet tegengehouden wordt wanneer het tot diep in de woning binnen wil dringen. Bovendien zorgt het glas ervoor dat de trap mooi omkaderd wordt zodat hij inderdaad de gewenste eyecatcher wordt. Het biedt een elegante uitstraling. Ook de kleurkeuze van de leuning staat er goed bij de rest van het interieur. Er is gekozen voor een stijlvolle, zwarte leuning van rvs, wat op schitterende wijze samenvalt met verschillende donkere accenten in de inrichting.  

Meer over NEWstairs 

Met de prachtige trapbekleding en traprenovaties van NEWstairs geef je jouw interieur de gewenste upgrade. Ze bieden een totaalpakket dat volledig aansluit bij jouw wensen en hetgeen dat je voor ogen hebt. Denk aan het plaatsen van overzettreden met verschillende looks, het installeren van sfeervolle trapverlichting, het realiseren van leuningen en balustrades in iedere gewenste kleur en het leggen van een bijpassende overloopvloer; het kan bij hen allemaal. Het is goed om te weten dat ze geen uitdaging uit de weg zullen gaan om jouw droomtrap te creëren. Ook als jij al een bestaande trap hebt, die qua vorm niet helemaal aansluit bij jouw wensen kan dat door NEWstairs nog aangepast worden naar een ander trapmodel. Het voordeel hiervan is dat het niet nodig is om een volledig nieuwe trap te plaatsen. Om tot het gewenste resultaat te komen is het wel raadzaam om het advies in te winnen van een deskundige NEWstairs adviseur.  

Editor: Media team

Datum: 26-06-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redachtie The Art of Living

Fotografie: NEWstairs