De transformatie van een oud kloosterpand met prachtig natuursteen

Tuytelaers Natuursteen

Om een unieke woning te realiseren, is het verouderde kloosterpand een buitengewone transformatie ondergaan. Deze omvorming bracht uitdagingen met zich mee op het gebied van isolatie, akoestiek en hedendaags wooncomfort. Ondanks deze obstakels is het oorspronkelijke karakter van het pand behouden gebleven, terwijl eigentijdse elementen, zoals het prachtige natuursteen van Tuytelaers, harmonieus zijn geïntegreerd. Hierdoor is een symbiose tussen verleden en heden ontstaan. 

Artisanale schildertechnieken en glas-in-lood ramen 

Het kenmerkende van de woning wordt verder benadrukt door de unieke, artisanale schildertechnieken die door het gehele pand zijn toegepast. Op het gelijkvloers, dat open is tot in de nok, zorgen de glas-in-lood ramen voor een sfeervolle inval van gekleurd licht. Zowel de schildertechnieken als de kleurrijke ramen en boogvormen dragen bij aan het behoud van het historische karakter van het pand. 

Ruimtelijke keuken  

De keuken vormt het hart van de woning, waarbij twee afgeronde kookeilanden het middelpunt vormen. Het keukeninterieur imponeert met een blad van natuursteen van Tuytelaers, dat een bronzen uitstraling heeft en natuurlijke aderen vertoont. Hierdoor wordt een vleugje luxe toegevoegd aan de ruimte. 

Ensuite badkamer 

Een toonbeeld van elegantie en comfort, zo omschrijft deze ensuite badkamer zich. Opnieuw weet het natuursteen de aandacht te trekken. De dubbele douche met zitbank vloeit naadloos over in het lavabomeubel, beiden uitgevoerd in natuursteen en verrijkt met accenten van eucalyptusfineer. Het kraanwerk in patina brons vormt een perfecte aanvulling op het natuursteen, waardoor de badkamer een weelderige sfeer ademt.  

Natuursteen, natuursteen, Tuytelaers Natuursteen, The Art of Living

Harmonie tussen heden en verleden 

De transformatie van dit oude kloosterpand naar een eigentijdse woning, toont niet alleen respect voor het verleden, maar ook een visie op de toekomst. Het pand belichaamt nu de perfecte harmonie tussen historische charme en hedendaags comfort. Zo kunnen de bewoners genieten van een unieke leefomgeving doordrenkt met geschiedenis en stijl 

 

Editor: Media Team RRO

Datum: 02-07-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Cafeine